português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
INDUSTRIA ALIMENTARIA []
Referències trobades:
457   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 23
anar a la pàgina                         


1 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Fàbrica de pastes de sopa / Manuel Coll
Coll, Manuel


En: Riuada : revista d'informació cultural. Móra d'Ebre. 2a època, Núm. 18 (octubre 2000), p. 25-27
Exemplar dedicat a l'arqueologia industrial.



Matèries: Indústria alimentària ; Fàbriques ; Arqueologia industrial
Àmbit:Móra d'Ebre
Cronologia:[2000]
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Projecte d'instal·lació d'una cambra de pre-refredament a pressió amb sistema d'aire humid i acumulació de la potencia frigorifica, a Mora d'Ebre (Tarragona) / Alba Tuca Creus ; [dirigit per: Alberto Ibarz Ribas]
Tuca Creus, Alba


1993
Dirigida per: Ibarz Ribas, Alberto. Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de Lleida, 1993
6 vols. : 19 plàn. ; 30 cm



Matèries: Indústria alimentària
Àmbit:Móra d'Ebre
Cronologia:[1993]
Autors add.:Ibarz Ribas, Alberto (Dir.)
Localització: Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Escorxador públic de Tortosa. Un model d'indústria càrnica modernista / Jordi March Barberà
March Barberà, Jordi


En: 236151 El Patrimoni de la indústria alimentària : passat, present i futur : X Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya, Vic 1-3-12-2016. Terrassa : Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya : Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, [2017]



Matèries: Indústria alimentària ; Escorxadors ; Instal·lacions industrials ; Edificis ; Arquitectura civil ; Modernisme ; Arqueologia industrial
Matèries:Escorxador de Tortosa
Àmbit:Tortosa
Cronologia:[0000 - 2016]
Localització: B. Municipal (Móra la Nova)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Patrimoni de la indústria alimentària : passat, present i futur : X Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya, Vic 1-3-12-2016 / [organitza: Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica, Museu de la Ciència i de la Tècnica i de Catalunya] ; Ramon Gumà i Esteve, Jordi Ferrer Huguet, Montserrat Cucurella-Jorba, [et al.]

Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya (10es : 2016 : Vic )


Terrassa : Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya : Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, [2017]
510 p. : il. ; 23 cm
ISBN 9788469768921

Conté:
- 236152   La Premsa de Biga de l'avinguda de Tarragona : Vilafranca del Penedès.
- 236153  Gumà i Esteve. Ramon. Sistematització i evolució de les construccions destinades a l'elaboració del vi i la seva relació amb els sistemes de producció al Penedès: finals segle XIX i inicis segle XX.
- 236154  Cucurella-Jorba. Montserrat. El Patrimoni arquitectònic del vi. Els cellers de Pere Domènech i Roura.
- 236155  Ferrer Huguet. Jordi. La Introducció de la maquinària a la vitivinicultura a finals del segle XVIII i inicis del segle XX.
- 236156  Gordillo Bel. Dídac. Els Passos de barca en el tram baix del riu Ebre.
- 236157  March Barberà. Jordi. L'Escorxador públic de Tortosa. Un model d'indústria càrnica modernista.



Matèries: Actes de congressos ; Arqueologia industrial ; Indústria alimentària ; Aliments ; Enginyeria ; Museus especialitzats ; Cellers ; Indústria vinícola ; Utillatge ; Escorxadors ; Ponts
Àmbit:Catalunya ; Vic
Cronologia:2016
Autors add.:Gumà i Esteve, Ramon ; Ferrer Huguet, Jordi ; Cucurella-Jorba, Montserrat ; Ferrer Huguet, Jordi ; Gordillo Bel, Dídac ; March Barberà, Jordi
Autors add.:Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ; Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya
Localització: B. Municipal (Móra la Nova)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cristóbal Colón : conversa amb el fundador de la Fageda / Ramon Estéban, text ; Mònica Sala Ametller, fotografia
Esteban i Pagès, Ramon


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 31 (primavera-estiu 2023), p. 11-17 : il. (Conversa



Matèries: Entrevistes ; Empreses ; Psicòlegs ; Indústria alimentària ; Indústria lletera ; Discapacitats psíquics ; Treball
Matèries: Colón, Cristóbal (19??-....)
Matèries:Fageda, la
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[2023]
Autors add.:Sala Ametller, Mònica (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Les Polítiques de suport al sector agroalimentari a la Ribera d'Ebre / Núria Descàrrega Altadill
Descàrrega Altadill, Núria


En: Miscel·lània del Centre d'Estudis Comarcal de la Ribera d'Ebre. Flix, núm. 32 (2022) , p. 245-262 : il. (Desenvolupament econòmic
Resums en català, castellà i anglès.



Matèries: Consell comarcal ; Administració local ; Indústria alimentària ; Productes agraris ; Agricultura ; Política comarcal
Matèries:Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Àmbit:Ribera d'Ebre
Cronologia:[2015 - 2021
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner; B. Artur Bladé i Desumvila (Flix); Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 457
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Can Folch. Memoria de una fábrica (1882-1987) / [ressenya de] Soledad Bengoechea
Bengoechea Echaondo, Soledad


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 86 (2022) , p. 191-193
Ressenya de:
- García Daza, Francisco. Can Folch. Memoria de una fábrica (1882-1987). Barcelona : Ediciones Carena, 2022


Matèries: Ressenyes ; Fàbriques ; Indústria vinícola ; Indústria alimentària ; Industrialització
Matèries:Can Folch
Àmbit:Poblenou - Barcelona
Cronologia:1882 1987
Accés: https://raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/414080
https://revistes.ub.edu/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/41022
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cent anys de cromos de la xocolata (1888-1985) : història de les fàbriques de xocolata de Banyoles / Josep Grabuleda i Sitjà
Grabuleda i Sitjà, Josep


Girona : Rigau editors, 2022
253 p. : il. ; 23 cm
ISBN 9788409463077

"Cent anys de cromos de la xocolata (1888-1985)" és el títol del seu nou llibre en el que parla de les fàbriques de xocolata que hi havia a Banyoles, concretament aquelles que incorporaven els cromos. Tot i que no s'ha pogut recuperar cap col·lecció concreta, sí que s'han pogut documentar cap a dues-centes col·leccions. Eren cromos sobre diferents temàtiques que parlaven de tot tipus de coses d'arreu del món. És per això que l'autor assegura que eren una finestra al món. A Banyoles es comença a fabricar xocolata al segle XVIII, però no totes les empreses incorporaven cromos als seus productes. Actualment només queda la Xocolata Torras, però abans n'hi havia d'altres. Les que editaven cromos eren Torrent, Capellera, El Lago, Mas i Amatller, que tot i que no va néixer a Banyoles sí que hi va estar durant un temps. En el llibre hi ha una part dedicada íntegrament a les col·leccions de cada marca, però també es repassa la història de les fàbriques i s'afegeixen algunes anècdotes, com per exemple la vessant curativa que tenia la xocolata segles enrere. A banda de parlar de les fàbriques xocolateres, també es parla dels proveïdors que servien aquestes col·leccions de cromos, les impremtes, els guionistes o els il·lustradors que les creaven. (Plaestanydigital.cat).



Matèries: Indústria alimentària ; Fàbriques ; Empreses ; Col·leccionisme
Àmbit:Banyoles
Cronologia:1888 - 1985
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Rahola (Girona); B. Carles Fontseré (Porqueres)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 457
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Estudio de la estabilidad de las cervezas artesanales de "Les Clandestines de Montferri" : análisis fisicoquímico, microbiológico y sensorial [Fitxer informàtic] / Alberto Cendón Fernández ; [dirigit per: María Jesús Torija Martínez]
Cendón Fernández, Alberto


2018
Dirigida per: Torija Martínez, María Jesús. Universitat Rovira i Virgili, 2018
1 recurs electrònic
Treball final de màster.

Currently, a rapid growth of microbreweries is emerging in Spain, causing the emergence of a large number of brands of craft beers, with Catalonia being the community with the most micro-factories in its territory. This concept of beer, understood as a local product, with identity and quality, has boosted its own industry. That is why the quality of the beer they produce and their organoleptic characteristics have become one of the main concerns of microbreweries. In this work a stability study of different beers elaborated in the microbrewery ''Les Clandestines de Montferri'', Tarragona, has been carried out. For this, two types of study have been done; On the one hand, physicochemical, microbiological and sensorial analyzes of different types of beers have been carried out after three, six and twelve months after storage in order to check their status and quality, and on the other hand, beers elaborated during my stay in practices, during time zero, one and two months, thus analyzing their physicochemical, microbiological and sensorial evolutions.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Enologia
Matèries:Clandestines de Montferri, les
Àmbit:Montferri
Cronologia:[2018]
Autors add.:Torija Martínez, María Jesús (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM328
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 457
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Projecte per a la construcció d'una almàssera d'oli d'oliva al terme municipal de Vilabella [Fitxer informàtic] / Pierina Aguadé Dalmau ; [dirigit per: Diego Ramos Romero]
Aguadé Dalmau, Pierina


2022
Dirigida per: Ramos Romero, Diego. Ramos Romero, Diego, 2022
1 recurs electrònic
Treball final de grau (Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris).


Matèries: Projectes ; Indústria alimentària ; Oli d'oliva
Àmbit:Vilabella
Cronologia:2022
Autors add.:Ramos Romero, Diego (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG4914
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 457
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Producció agroalimentària i artesanal al Parc Natural dels Ports / Judit Pardos i Jordana, Núria Alamon i Beas
Pardos i Jordana, Judit


En: Cingles : Butlletí informatiu del Parc Natural dels Ports. [Roquetes], núm. 10 (2021) , p. 21-22 : il. (Parlem de....


Matèries: Parcs naturals ; Cooperatives ; Empreses ; Producció agrària ; Indústria alimentària ; Artesans
Matèries:Parc Natural dels Ports
Àmbit:Ports de Tortosa-Beseit
Cronologia:2021 - 2022
Autors add.:Alamon i Beas, Núria
Accés: https://parcsnaturals.gencat.cat/web/.content/Xarxa-de-parcs/ports/coneix-la-nostra-feina/centre-de-documentacio/cingles/Butlletins/2021_Cingles10-acc.pdf [exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Mercè Lleixà (Roquetes); B. Trinitari Fabregat (Alcanar); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Dr. Mn. Joan Baptista Manyà (Gandesa)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 457
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Sobirania alimentària : de proximitat i ecològica / text: Sergi Cot ; fotos: Joan Aureli Martí
Clot, Sergi


En: Revista de Girona. Girona, núm. 329 (novembre-desembre 2021), p. 24-29 : il. (Reportatge fotogràfic


Matèries: Agricultura biològica ; Aliments ; Explotacions agràries ; Ramaderia ; Horta ; Desenvolupament sostenible ; Indústria alimentària ; Productes agraris
Matèries:Granja Mas Estrach ; Granja la Selvatana ; Cal Cigarro
Àmbit:Fornells de la Selva ; Campllong ; Salt
Cronologia:[2021]
Autors add.:Martí, Joan Aureli (Il·l.)
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/393559
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 457
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Diversitat i dinamisme afavorits pels recursos naturals / Jaume Feliu, Soledad Hernández
Feliu, Jaume


En: Revista de Girona. Girona. Any 46, núm. 200 (maig-juny 2000), p. 85-96 : il. (La Indústria
Número monogràfic: Balanç del segle XX.


Matèries: Economia ; Indústria ; Industrialització ; Indústria tèxtil ; Indústria del metall ; Indústria alimentària ; Indústria surera
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[1900 - 2000]
Autors add.:Hernández, Soledad
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/109333
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Palau de casa Masover de Buira : una família que manté viu un poble / Meritxell Belelra Francès, text ; Jordi Peró Enjaume, fotografia
Belelra Francès, Meritxell


En: Garona-Nogueres. Cassà de la Selva, núm. 1 (primavera-estiu 2021), p. 18-21 : il. (Retrat de família



Matèries: Famílies ; Hostals i fondes ; Restaurants ; Indústria alimentària
Matèries: Palau, família
Matèries:Casa Masover de Buira
Àmbit:Buira - Sarroca de Bellera
Cronologia:[2021]
Autors add.:Peró Enjaume, Jordi (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cervesa i País : història i cuina de les cerveses catalanes / David Bea Castaño, David Solé Torné
Bea i Castaño, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell Editors, 2023
194 p. : il ; 23 cm (Rebost i Cuina, 26) 
ISBN 9788417116712

La cervesa està estretament vinculada a la nostra vida social com un petit plaer i avui Catalunya és un gran país cerveser amb lloat prestigi mundial. Amb aquest llibre us oferim un tomb per la història de la popular beguda i un ampli receptari que incorpora notes de tast i maridatges dels diferents estils emprats (cerveses roses i ambrades, les d'estil belga i monàstic, amb herbes, espècies i flors, les llupolades, les sour (àcides), les fumades, les negres i les Strong Ale d'estil britànic), demostrant que la cervesa és un ingredient top per fer elaboracions dolces o salades, fresques o contundents, tradicionals o modernes, però sempre a l'abast de tothom. L'univers de la cervesa catalana és tant emocionant com complex i aquí teniu un llibre aclaridor, que li traureu molt bon partit i està tan viu com les nostres cerveseries, les que hi ha i les que hi haurà. Us atreviu a cuinar-la? Us atreviu a fer cervesa a casa? Us ho expliquem en detall. (Editorial).



Matèries: Begudes alcohòliques ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2023]
Autors add.:Solé i Torné, David


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
De l'aula a la taula : redescobrint el torró i la xocolata a la pedra / a cura de: Meritxell Bernaus Marsà ; Ada Parella, [et al.]



Lleida ; Agramunt : Pagès : Ajuntament d'Agramunt, 2018
95 p. : il. col. ; 22 * 23 cm
ISBN 9788413030203

Sota el guiatge de vint-i-vuit dels xefs, cuiners, pastissers i xocolaters de gran prestigi que han passat per l'Aula del Gust, aquest llibre conté receptes amb aquests dos productes que s'han mostrat en l'espai de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt, però també altres propostes molt innovadores i sorprenents. Aquest llibre també és un homenatge a totes les persones que durant deu anys han cregut en aquest espai i l'han fet realitat per tal de reunir, a la vila d'Agramunt, els millors exponents del panorama gastronòmic català.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners ; Artesania ; Fires i exposicions ; Indústria alimentària
Àmbit:Agramunt ; Catalunya
Cronologia:[2018]
Autors add.:Bernaus Marsà, Meritxell (Ed.) ; Parellada, Ada
Autors add.:Ajuntament d'Agramunt
Localització: B. Guillem Viladot (Agramunt); B. Municipal (Alcover); B. Dr. Frias (l'Ametlla de Mar); B. Municipal Joaquim Bauxell (Anglès); Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Artesa de Segre); B. Margarida de Montferrat (Balaguer); B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Municipal (Cambrils); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Delta de l'Ebre (Deltebre); B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí); B. Carles Rahola (Girona); B. Salvador Allende (Girona); B. Julià Cutillé (Llagostera); Biblioteca Ramon Berenguer IV (Almenar); B. Pública de Lleida; B. Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Francesc Balagué (Sant Jaume d'Enveja); B. Francesc Caula (Sant Joan les Fonts); B. Baldiri Reixac (Santa Cristina d'Aro); B. Comarcal Sant Agustí (La Seu d'Urgell); B. Mestra Maria Antònia (Torredembarra); Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Pública Maria Barbal (Tremp); B. Central Comarcal (Tàrrega); Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Joan Rigau i Sala (Vidreres)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Torró d'Agramunt



[Barcelona] ; Agramunt : Generalitat de Catalunya, Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca : Ajuntament d'Agramunt : Consell Regulador IGP "Torró d'Agramunt", 2003
1 portafolis (13 fitxes) : il. ; 22 * 30 cm



Matèries: Indústria alimentària ; Denominació d'origen
Àmbit:Agramunt
Cronologia:[2003]
Autors add.:Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ; Ajuntament d'Agramunt ; Consell Regulador IGP Torró d'Agramunt
Localització: B. Central Comarcal (Tàrrega); B. Guillem Viladot (Agramunt)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Agramunt : torronaires i xocolaters / Ramon Bernaus, Josep Bertran, Jaume Cots
Bernaus i Santacreu, Ramon


[Agramunt] : Sió, [2012]
183 p. : il. ; 28 cm (Els Col·leccionables de Sió, 12) 
ISBN 9788461620234



Matèries: Indústria alimentària ; Artesans ; Costums alimentaris ; Oficis
Àmbit:Agramunt
Cronologia:[0000 - 2012]
Autors add.:Cots i Solé, Jaume
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; B. Pública de Lleida; Biblioteca Municipal (El Pont de Suert); B. Guillem Viladot (Agramunt)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Agramunt, una dolça tradició : xocolata i torrons / Ramon Bernaus i Santacreu, Jaume Cots i Solé amb la col·laboració de: Josep Rovira i Feiné
Bernaus i Santacreu, Ramon


[Agramunt] : Sió, [1992]
99 p. : il. ; 28 cm (Els Col·leccionables de Sió, 3) 



Matèries: Costums alimentaris ; Artesania ; Indústria alimentària
Àmbit:Agramunt
Cronologia:[0000 - 1992]
Autors add.:Cots i Solé, Jaume ; Rovira Feiné, Josep (Col·l.)
Localització: Universitat de Lleida; B. Guillem Viladot (Agramunt)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 457
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Denominació genèrica de qualitat torró d'Agramunt



[S.l.] : [s.n.], 1984
A coberta: Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramderia i Pesca. Títol extret de la coberta.



Matèries: Denominació d'origen ; Indústria alimentària
Àmbit:Agramunt
Cronologia:1984
Autors add.:Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramderia i Pesca
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 23
anar a la pàgina                         

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3