português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
INDUSTRIA ALIMENTARIA []
Referències trobades:
477   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 24
anar a la pàgina                         


1 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Fabricació de gel a Cervelló / Ramon Huguet
Huguet, Ramon


En: El Gresol : butlletí del Grup de Recerca de Cervelló. Cervelló, núm. 8 (juliol 2011), p. 2-3 : il.


Matèries: Oficis ; Entrevistes ; Indústria alimentària ; Empreses familiars
Matèries: Ejarque, Àngel
Àmbit:Cervelló
Cronologia:1958 - 1975; 2011
Accés: https://recercacervello.cervemakers.com/revista-el-gresol/
Localització: Biblioteca Municipal de Cervelló


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Producció de gel per a la pesca a la fàbrica de la Confraria de Pescadors.... / Text: Ll. Millan ; Fotos: P. Cabanes
Millan i Roca, Lluís


En: Ràpita : Revista Mensual d'informació local. Any XLI, Núm. 486 (desembre 1999), p. 27-29 : il.



Matèries: Pesca ; Confraries ; Ports ; Fàbriques ; Indústria alimentària
Àmbit:Ràpita, la
Cronologia:[1999]
Autors add.:Cabanes, Paco (Il·l.)
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Oli d'oliva, l'or de les nostres terres / Xavi Reverté Reverté
Reverté Reverté, Xavi


[Sant Carles de la Ràpita] : [l'Ajuntament], DL 2015
140 p. : il. ; 24 cm
Premi IDECE de recerca de joves per a fomentar la projecció de les Terres de l'Ebre atorgat per la Generalitat de Catalunya.
ISBN 9788460667124



Matèries: Oli d'oliva ; Indústria alimentària ; Olivera
Àmbit:Terres de l'Ebre
Cronologia:[2015]
Autors add.:IES Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita ; Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita
Localització: B. Trinitari Fabregat (Alcanar); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Sebastià Juan Arbó (La Ràpita); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Popular (Ulldecona)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Col·lectiu de Cuina La Ràpita - Delta de l'Ebre



Sant Carles de la Ràpita : Regidoria de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, 2015
65 p. ; 20 cm
Text en català, castellà, anglès i francès.



Matèries: Restaurants ; Indústria alimentària
Àmbit:Ebre, delta de l' ; Terres de l'Ebre ; Ràpita, la
Cronologia:[2015]
Autors add.:Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. Regidoria de Turisme
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Col·lectiu de Cuina La Ràpita - Delta de l'Ebre



Sant Carles de la Ràpita : Regidoria de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, 2013
61 p. : il. col. ; 20 cm
Text en català, castellà, anglès i francès.



Matèries: Restaurants ; Indústria alimentària
Àmbit:Ebre, delta de l' ; Terres de l'Ebre ; Ràpita, la
Cronologia:[2013]
Autors add.:Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. Regidoria de Turisme
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Elaboració de productes derivats del la llet a Mas de Barberans : procés d'elaboració / Pepa Subirats
Subirats, Josepa


En: Favarium : Publicació independent d'informació local i comarcal. Mas de Barberans. Segona època, Núm. 6 (estiu 1997), p. 13



Matèries: Indústria alimentària ; Indústria lletera
Àmbit:Mas de Barberans
Cronologia:[0000 - 1997]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Conreu de l'olivera a la Sénia / Victòria Almuni i Balada
Almuni i Balada, Victòria


En: Museu del Montsià : Informatiu, Núm. 25-26, 30 (juliol 1994, setembre-desembre 1994, maig 1995 , p. 3-6, 3-4, 3-5



Matèries: Olivera ; Oli d'oliva ; Indústria alimentària
Àmbit:Sénia, la
Cronologia:[0000 - 1994]
Localització: B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Líders en producció d'oli a Catalunya



En: Ebre : setmanari independent de les Terres de l'Ebre, Núm. 817 (14 jul. 1994), p. 17



Matèries: Oli d'oliva ; Cooperatives agràries ; Indústria alimentària
Àmbit:Santa Bàrbara ; Montsià
Cronologia:1994
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Avantprojecte d'una piscifactoria IMTA-RAS per a la producció de 50 tones anuals d'orada i 121 tones anuals d'ulva a St. Carles de la Ràpita (Tarragona) [Fitxer informàtic] / Lucas Orihuel Sánchez ; [dirigit per: Ingrid Masaló Llorà, Joan Oca Baradad]
Orihuel Sánchez, Lucas


2020
Dirigida per: Masaló Llorà, Ingrid; Oca Baradad, Joan. Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia, 2020
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

Aquest treball consisteix en la redacció d'un avantprojecte per a un promotor fictici, que desitja ampliar el seu negoci posant en marxa la producció d'orades (Sparus aurata) fixant un objectiu productiu de 50 tones anuals. L'encàrrec d'aquest promotor, consistiria a definir la tècnica i tecnologies a emprar per a aconseguir l'objectiu i realitzar un pressupost aproximat. En l'avantprojecte es proposaran les solucions que es creguin convenients per a aconseguir els objectius marcats, es justificaran les solucions adoptades, es dissenyaran unes instal·lacions concordes i es realitzarà un pressupost per a la realització del projecte. Per a aconseguir la producció desitjada, s'ha decidit optar per la construcció d'una granja aqüícola multitròfica en règim de recirculació. Es tracta d'un sistema en el qual hi ha una producció principal (orades), i altres secundàries d'organismes que actuen com a elements depuradors, de manera que permeten la reutilització de l'aigua. Per a aquest projecte, s'ha proposat la utilització de l'alga verda Ulva ohnoi (enciam de mar) com a depurador de l'amoni produït pels peixos, i l'anemone Anemonia viridis (fideus de mar) com a detritívor. La producció d'aquests organismes, serveix en definitiva per a donar valor als residus produïts en la piscifactoria i augmentar així la seva rendibilitat, alhora que es redueixen costos de funcionament al no haver de gestionar aquests residus. Per tant, s'han dissenyat unes instal·lacions per a aquest sistema, i s'han previst i organitzat les produccions emprant models de creixement. Les previsions realitzades i el pressupost calculat permetrien al promotor realitzar un estudi econòmic basant-se en el seu coneixement del mercat, i si es considerés viable, encarregar la redacció d'un projecte.


Matèries: Projectes ; Instal·lacions industrials ; Indústria alimentària ; Aqüicultura
Àmbit:Ràpitam la
Cronologia:[2020]
Autors add.:Masaló Llorà, Ingrid (Dir.) ; Oca i Baradad, Joan (Dir.)
Autors add.:Pescados y Mariscos Amposta
Accés: http://hdl.handle.net/2117/190446
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Fageda : quaranta anys de projecte social / text: Núria Surrell, periodista
Surrell, Núria


En: Revista de Girona. Girona, núm. 339 (juliol-agost 2023), p. 22-26 : il. (Reportatge


Matèries: Indústria alimentària ; Indústria lletera ; Empreses ; Cooperatives ; Integració social ; Treball ; Discapacitats psíquics
Matèries:Fageda, la
Àmbit:Santa Pau ; Garrotxa
Cronologia:1982 - 2023
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/418486
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Adrogueria, rebosteria, pastisseria, licors i aigües en el manual de l'olotí Gil Torras i Bassols (II) / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 338 (maig-juny 2023), p. 60-61 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Indústria alimentària ; Comerciants ; Pastissers ; Adroguers ; Botigues i comerços ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries: Gorras i Bassols, Gil
Àmbit:Olot
Cronologia:1850
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/416774
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Gil Torras i Bassols : xocolater i magatzemista de productes colonials a Olot (1850) (I) / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 337 (març-abril 2023), p. 62-63 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Indústria alimentària ; Comerciants ; Pastissers ; Adroguers ; Botigues i comerços ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries: Torras i Bassols, Gil
Àmbit:Olot
Cronologia:1850
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/414210
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Casa Pont de Cadaqués, un exemple d'indústria agroalimentària potent / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 336 (gener-febrer 2023), p. 58-59 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Indústria alimentària ; Indústria conservera ; Pesca
Matèries:Casa Pont de Cadaqués
Àmbit:Cadaqués
Cronologia:[1700 - 1936]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/411463
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Repte de l'alimentació. Entre la pagesia i l'agroindústria



En: Revista de Girona. Girona. Any 55, núm. 252 (gener-febrer 2009), p. 65-107 : il. (Dossier

Conté: Els sabors tradicionals dels productes de la terra / Elena Espiext ; Els productors agraris / Anna Roca ; Els productes de qualitat / Neus Monllor ; Els transgènics: aliments manipulats genèticament / Anna Roca ; La producció ecològica / Neus Monllor ; La indústria agroalimentària / Anna Roca ; La investigació i la transferència tecnològica / Neus Monllor ; La distribució agroalimentària / Anna Roca ; L'experiència de La Manduca / Engràcia Valls i Ribas ; El patrimoni genètic dels aliments / Emili Bassols Isamat ; El redescobriment dels aliments / Anna Roca ; El futur de l'alimentació / Anna Roca, Neus Monllor.


Matèries: Aliments ; Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Productes agraris ; Tecnologia ; Indústria alimentària ; Agricultura ; Comerç
Àmbit:Girona, província ; Catalunya
Cronologia:[2009]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/130317 [presentació]
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Productes alimentaris tradicionals del Baix Empordà : denominació comarcal de productes alimentaris / Consell Comarcal del Baix Empordà



[La Bisbal de l'Empordà] : Consell Comarcal del Baix Empordà, 1994
1 f. pleg. ; 22 cm



Matèries: Aliments ; Indústria alimentària ; Costums alimentaris ; Denominació d'origen
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:1994
Autors add.:Consell Comarcal del Baix Empordà
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Espumosos Miracle (1918-1999) / Lluís Català Massot
Català Massot, Lluís


En: Recull de treballs : revista del Centre d'Estudis Sinibald de Mas. Torredembarra, núm. 21 (2023) , p. 89-99 : il.

Espumosos Miracle fou una empresa que fabricava sifons i gasoses, que va acabar per vendre també begudes elaborades per altres empreses. Aquesta empresa fou l'hereva de la fàbrica fundada per Manuel López Pàmies el 1918, que era propietari del cafè i teatre El Recreo i estava casat amb una Miracle. Però molts anys abans, l'any 1878 com a mínim, ja hi havia una fàbrica de begudes gasoses. El començament i tota l'etapa de la fabricació de begudes gasoses a Torredembarra va estar lligada amb l'existència del cafè El Recreo o cafè de Dalt, situat a l'actual carrer de Santa Rosalia. La primera notícia d'una fàbrica de begudes gasoses la trobem al llibre de matrícula industrial de l'any 1878.


Matèries: Empreses ; Indústria alimentària
Matèries:Espumosos Miracle
Àmbit:Torredembarra
Cronologia:1918 - 1999
Accés: https://raco.cat/index.php/RecullTreballs/article/view/424401
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; B. Pública de Tarragona; B. Mestra Maria Antònia (Torredembarra)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Damm neix a la França Xica / text de Joan Lyado Rubio
Lyado Rubio, Joan


En: Icària : papers de l'Arxiu Històric del Poblenou. Barcelona, núm. 24 (2024) , p. 52-54 : il. (Secció B. Singulars) 
Número monogràfic: La França Xica; de la Guerra dels Segadors a Diagonal Mar.



Matèries: Instal·lacions industrials ; Fàbriques ; Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Industrials
Matèries: Huentzmann Damm, August (1843-1874) ; Camps i Puigmartí, Francisco Javier (18??-1890)
Matèries:Damm
Àmbit:França Xica - Barcelona ; Poblenou - Barcelona
Cronologia:[1872 - 1874]
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Poblenou-Manuel Arranz (Sant Martí); B. Xavier Benguerel (Sant Martí-Barcelona)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Comerç de gel a Palamós durant els segles XVII i XVIII / Gabriel Martín Roig
Martín i Roig, Gabriel


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 44 (març 2014), p. 58-63 : il. (Història
Notes.


Matèries: Comerç ; Pous de glaç ; Indústria alimentària ; Consum
Àmbit:Palamós
Cronologia:[1600 - 1800]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 477
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Salenys : exquisida aigua de taula / Glòria Jara i Albertí
Jara i Albertí, Glòria


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 23 (desembre-març 2008-2009), p. 84-93 : il. (El nostre patrimoni


Matèries: Recursos hídrics ; Fonts naturals ; Indústria alimentària ; Fàbriques
Matèries:Aigua de Salenys
Àmbit:Llagostera ; Santa Cristina d'Aro
Cronologia:1823 - 2008
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 477
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Pa a Palafrugell : [treball de recerca] / Joan Melchor i Lladó, Sergi Toribio i Giralt
Melchor Lladó, Joan


[Palafrugell] : [s.n.], 2015
46 p. : il. col. ; 30 cm + 1 disc sonor (CD)
Premi escolar Mestre Josep Sagrera i Coromines. Edició XXX (2014-2015). Text imprès per ordinador. Dades en format PDF.



Matèries: Indústria alimentària ; Forners
Àmbit:Palafrugell
Cronologia:[0000 - 2015]
Autors add.:Toribio Giralt, Sergi
Localització: B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 24
anar a la pàgina                         

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3