Consum d'embotits en època romana. Del registre arqueològic a la divulgació històrica / Albert Masat, Clara Forn
Masat Barcina, AlbertEn:
Butlletí arqueològic. Tarragona. Època V, núm. 40 (2018) , p. 141-147 : il.
Resums en català i anglès.
L'activitat humana, sovint, no deixa un registre intel·ligible. És per aquest motiu que la metodologia utilitzada per l'arqueologia experimental és l'adequada per tal de verificar o rebatre hipòtesis a partir de processos productius i d'estris que no han perdurat, com és el cas de l'elaboració i el consum de viandes. A través de les dades de què disposem procedents d'un abocador d'ossos, recrearem la preparació i el processament de la carn per elaborar embotits a partir de les receptes d'Apici, amb l'objectiu de comparar el registre del nostre procés amb el de les restes arqueològiques, així com també recuperar el gust, la textura i l'olor de la cuina romana per finalment poder-los presentar al públic.