português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
168516 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Sangre, dinero y poder : el negocio de la carne en la Barcelona bajomedieval / Ramón Agustín Banegas López
Banegas López, Ramon Agustí


Barcelona : Milenio, 2017
278 p. ; 24 cm (Crisis en la Edad Media, 3) 
ISBN 9788497437066

Durant la Baixa Edat Mitjana les ciutats d'Occident es van convertir en grans centres consumidors de carn. Consumir carn de bou o de cap de bestiar va deixar de ser un privilegi dels membres de la casa real, de l'aristocràcia i del clergat per erigir-se en un tret distintiu de l'alimentació dels habitants de la ciutat per oposició a la dieta dels camperols. Barcelona no va ser una excepció. La capital catalana disposava de canals de distribució que la proveïen regularment de bestiar. Els carnissers eren una peça clau. Com a homes de negocis, eren considerats popularment com el paradigma del estafador que s'aprofita de la necessitat de la gent. A Barcelona el menyspreu dels professionals de la carn es manifestava en l'actitud del govern municipal a l'hora de controlar un negoci brut, contaminant i violent, alhora que imprescindible per a la ciutat. (Editorial).



Matèries: Baixa edat mitjana ; Crisi baix-medieval ; Alimentació humana ; Carnissers ; Comerciants ; Indústria càrnica ; Comercialització ; Salut pública ; Administració local
Àmbit:Barcelona
Cronologia:[1300 - 1500]


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3