A Taula amb els reis : el servei i l'abastiment d'aliments a les autoritats visitants durant la Lleida moderna / Iolanda Enjuanes, Guillem Roca
Enjuanes Alzuria, YolandaEn:
Shikar : Revista del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià. [Lleida], núm. 4 (2017) , p. 108-115 : il. (
Història)
Notes i bibliografia. Resums en català i anglès.
Lleida ha estat sempre una cruïlla de camins i una ciutat de pas des d'època antiga. Els camins que portaven i sortien de la ciutat foren trescats per molts, entre tots, els reis espanyols i els seus seguicis que viatjaven des de Madrid a Barcelona i feien parada a la ciutat de Lleida. Els que hi sojornaven eren allotjats a les cases més benestants. La ciutat llavors s'havia d'abastir amb tot allò necessari per acollir-los a ells i a les seves comitives; les autoritats municipals no només els oferien el menjar necessari per a la seva estada, preparat pels cuiners reials, sinó també una recepció anomenada "refresc" on s'hi servien dolços i begudes típiques de l'època.