Competencia, mercado e intervencionismo en el comercio de carne en la Europa bajo-medieval. Los ejemplos de Barcelona y Ruán / Ramon Agustí Banegas López
Banegas López, Ramón AgustínEn:
Anuario de Estudios Medievales. Barcelona. Vol. 42, núm. 2 (2012) , p. 479-499 : il.
Notes a peu de pàgina. Resums en castellà i anglès.
La carn és un producte essencial en l'alimentació medieval i la seva escassetat generarà problemes socials, especialment en el món urbà; per tant, un element fonamental de la política municipal serà vigilar el correcte proveïment d'aquest producte. En aquest article s'analitzarà l'estructuració del mercat de la carn en dues ciutats europees que comparteixen dimensions demogràfiques i estructures econòmiques, però que estan molt allunyades des del punt de vista geogràfic i institucional. A través de l'anàlisi del mercat de la carn a Barcelona i a Rouen s'intentarà veure com afronten el problema del proveïment dues ciutats amb marcs institucionals i estratègies polítiques molt diferents.