português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
163969 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Consumo de proteínas animales en Barcelona entre las décadas de 1830 y 1930 : evolución y factores condicionantes / Roser Nicolau Nos, Josep Pujol Andreu
Nicolau i Nos, Roser


En: Investigaciones de Historia Económica. Madrid. Vol. 01, núm. 3 (Octubre 2005), p. 101-134 : gràf.
Notes a peu de pàgina. Bibliografia. Resums en castellà i anglès.

En aquest article es reconstrueix el consum de proteïnes animals a la ciutat de Barcelona entre les dècades de 1830 i 1930, centrant l'atenció en dues qüestions: (a) les circumstàncies que van propiciar la seva expansió; i (b) els diferents factors que van alterar la seva composició. Es discuteixen, així, les relacions de tals processos amb els canvis en la renda, les innovacions tecnològiques, els progressos científics i les condicions de vida a les ciutats, i es plantegen principalment dues conclusions. La primera és que les relacions entre ingressos i alimentació han variat en el temps per la incidència de les altres variables citades. La segona estreba que, per aquest mateix motiu, no es poden utilitzar conceptes com el de l'elasticitat de la demanda respecte de la renda per explicar l'evolució del consum.


Matèries: Alimentació humana ; Consum ; Preus ; Dades estadístiques ; Condicions de vida ; Aliments
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1830 - 1940
Autors add.:Pujol i Andreu, Josep
Accés: http://www.elsevier.es/es-revista-investigaciones-historia-economica-economic-328-pdf-90028421-S300
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3