português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
182078 []
References found:
Showing:
1 .. 1   in format [Default]
page 1 of 1


1 / 1
select
print

Bookmark and Share
Cuina dels monestirs : les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre / Jordi Bages-Querol Blanco
Bages-Querol Blanco, Jordi


Sant Vicenç de Castellet : Editorial Farell, 2018
144 p. ; 23 cm (Rebost i cuina, 17) 

En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de l'alimentació cartoixana de la Catalunya de l'edat moderna, a la vegada que s'endinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina d'Escaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de l'orde i en l'organització d'una cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir. A començaments del segle XVIII, es va escriure el Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre, que ha restat inèdit fins a dia d'avui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que s'havien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem "llibre de cuina", s'afegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de l'edat moderna i, en concret, de l'alimentació del clergat regular. (Editorial).



Matèries: Edat moderna ; Ordes religiosos ; Monestirs ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Clergues ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries:Cartoixans ; Cartoixa d'Escaladei ; Cartoixa de Montalegre
Àmbit:Escaladei - Morera de Montsant ; Cartoixa de Montalegre - Tiana
Cronologia:[1700 - 1800]


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 1

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3