Rutas gastronómicas y desarrollo local : un ensayo de conceptualización en Cataluña / Zeinab Jeambey
Jeambey, ZeinabEn:
Pasos : revista de turismo y patrimonio cultural. San Cristóbal de La Laguna. Vol. 14, núm. 5 (2016) , p. 1187-1198 : il.
Bibliografia. Resums en castellà i anglès.
Les rutes gastronòmiques estimulen el desenvolupament local sostenible de zones agrícoles, atraient cap a elles un turisme de qualitat. Catalunya promociona diverses rutes gastronòmiques que, no obstant això, manquen d'estructura i contingut coherent. En aquest treball, es va consultar a experts en l'àmbit de turisme i gastronomia sobre la seva percepció del que ha de ser una ruta gastronòmica que contribueixi al desenvolupament local. Segons ells, no existeixen a Catalunya pautes que regeixin el seu disseny i funcionament. Una ruta gastronòmica es defineix com un producte turístic estructurat que contribueix al manteniment del paisatge, la difusió de la cultura local, el desenvolupament econòmic i el posicionament del territori. Clau per al seu èxit és la seva organització, la coherència del discurs i les responsabilitats dels agents involucrats. Es valora el paper del productor. Es recomana l'estandardització de la definició de ruta gastronòmica i l'elaboració de pautes per al seu disseny i la seva estructuració.