português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
INDUSTRIA ALIMENTARIA []
Referències trobades:
489   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 25
anar a la pàgina                         


1 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Santa Pau Ale Works / text: Joan Villar-i-Martí
Villar i Martí, Joan


En: Cuina, Núm. 258 (abril 2022), p. 97-98



Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[2022]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Xauxa, productor català. La Garrotxa (Prepirineus) / Les Preses



En: Cultura del formatge ; Gerez, Toni. El Papiol : Efadós, 2023. p. 113



Matèries: Indústria alimentària ; Empreses
Àmbit:Preses, les
Cronologia:[0000 - 2023]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Mas Farró, productor català. La Garrotxa (Prepirineus) / La Vall de Bianya



En: Cultura del formatge ; Gerez, Toni. El Papiol : Efadós, 2023. p. 90



Matèries: Indústria alimentària ; Empreses
Àmbit:Vall de Bianya, la
Cronologia:[0000 - 2023]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Pastor de Riudaura, productor català. La Garrotxa (Prepirineus) / Riudaura



En: Cultura del formatge ; Gerez, Toni. El Papiol : Efadós, 2023. p. 110



Matèries: Pastors ; Ramaderia ; Indústria alimentària
Àmbit:Riudaura
Cronologia:[2023]
Localització: B. Marià Vayreda (Olot)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 489
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Projecte de construcció d'una indústria càrnia d'elaboració d'embotit cuit i embotit curat des de la cria i l'engreix de l'animal [Fitxer informàtic] / Marc Costa Triadú
Costa Triadú, Marc


2016
Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2016
1 recurs electrònic
Treball final de màster.

L'objectiu del present projecte és dimensionar les infraestructures necessàries per a poder elaborar embotit cuit i curat de forma artesanal. Però, per a poder elaborar la pròpia marca d'embotit, la Cooperativa de la Vall vol poder controlar tot el procés des de la cria i l'engreix del porc fins a l'elaboració de l'embotit. Per aquesta raó, en el projecte es descriuen i detallen els càlculs realitzats per al dimensionament de les edificacions i les seves instal·lacions de la zona de les granges i de l'obrador. També es vol crear un escorxador, però com s'explicarà més endavant, no ha estat possible. Els principals condicionants per part del peticionari són: - la construcció de les edificacions s'ha de realitzar en els seus terrenys de la finca de Can Nicola i la finca de Can Vedruna, al terme municipal de Sant Aniol de Finestres. - La producció diària ha de ser com a mínim de 400kg d'embotit. - S'ha de garantir el benestar animal per a poder obtenir una millor qualitat del producte final.


Matèries: Projectes ; Edificis ; Indústria alimentària ; Bestiar porcí ; Ramaderia ; Explotacions agràries
Àmbit:Sant Aniol de Finestres
Cronologia:2016
Accés: http://hdl.handle.net/10256/13083
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 489
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Selecció i millora de la varietat tradicional de Fesol (Phaseolus Vulgaris L.) Tavella Brisa / Xavier Estruch Garriga, Antonio Savé Solano ; [Dirigit per: Francesc Casañas Artigas]
Estruch Garriga, Xavier


2011
Dirigida per: Casañas Artigas, Francesc. Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia, 2011
1 recurs electrònic
.Treball final de carrera.

La varietat tradicional de fesol (Phaseolus vulgaris) anomenada Tavella Brisa es cultiva a la zona volcànica de Santa Pau, juntament amb altres varietats millorades genèticament del tipus Navy. La varietat Tavella Brisa té un reconeixement superior pel que fa a qualitat organolèptica, però per contra, presenta diverses deficiències agronòmiques (menor producció i dificultats en la recol·lecció, entre d'altres) respecte a les altres varietats Navy. Al llarg del temps, les varietats millorades genèticament han anat desplaçant a la varietat tradicional, ja que les virtuts agronòmiques han interessat més que les virtuts organolèptiques. Per evitar aquest desplaçament, s'ha realitzat un programa de selecció i millora de la varietat tradicional de fesol Tavella Brisa, presentant en aquest treball els resultats obtinguts durant els tres primers anys. Els seus objectius són dos: assajar varietats millorades de tipus Navy per determinar quines són les millors i quin és el seu maneig òptim i, obtenir línies pures seleccionades dins del tipus varietal Tavella Brisa, que siguin competitives agronòmicament amb les varietats millorades i de superior qualitat organolèptica. Els resultats de l'any 2006, que constitueixen el gruix del TFC, han establert que les millors densitats de sembra estan entre les 44.000 i 132.000 plantes/Ha i per tant, caldrà planificar nous estudis en cultius experimentals per poder saber les densitats òptimes de cultiu. Per altre banda, la varietat T9905, s'ha mostrat com la més adequada a les condicions climàtiques de la zona volcànica de Santa Pau. S'ha confirmat també l'efecte dels distints microambients on es cultiva, tant en la composició química del fesol com en la percepció sensorial de la seva pell. Respecte a la selecció de noves línies pures a partir de poblacions de Tavella Brisa s'han obtingut tres varietats que responen al idiotip buscat (P151, P171, P65). Una altra varietat (P36), malgrat no respondre exactament al idiotip, es seguirà estudiant ja que aparentment presenta una bona resistència a la sequera.


Matèries: Conreus ; Productes agraris ; Indústria alimentària
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2011
Autors add.:Savé Solano, Antonio ; Casañas Artigas, Francesc (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/2099.1/12769
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Prospecció de noves varietats de fesols per la zona volcànica de Santa Pau i inici de selecció en la varietat tradicional Tavella Brisa / Roc Mas i Navarro ; [dirigit per: F. Casañas]
Mas i Navarro, Roc


2005
Dirigida per: Casañas, Francesc. Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. Hortofructicultra i Jardineria, 2005
1 vol. (60 p.) + 1 CD-ROM
Treball final de carrera.



Matèries: Conreus ; Horta ; Productes agraris ; Indústria alimentària
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2005
Autors add.:Casañas Artigas, Francesc (Dir.)
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Variabilitat interpoblacional de les mongetes (Phaseolus vulgaris L.) del tipus varietal Santa Pau, utilitzant la tècnica RAPD (Random Amplified Polymorphic DNA) / Sílvia Cardona Ustrell ; [dirigit per: F. Casañas, Esther Sánchez Bell]
Cardona Ustrell, Sílvia


2003
Dirigida per: Casañas, Francesc; Sánchez Bell, Esther. Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Superior d'Agricultura. Departament d'Indústries Agroalimentàries, 2001
1 vol. ; 30 cm
Treball final de carrera. Bibliografia.



Matèries: Conreus ; Horta ; Productes agraris ; Indústria alimentària
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2003
Autors add.:Casañas Artigas, Francesc (Dir.) ; Sánchez Bell, Esther (Dir.)
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Elaboración de un manual para la implantación de un sistema de análisis de peligros y puntos críticos de control en la elaboración y envasado de "fesols de Santa Pau" cocidos al natural, y judías verdes cocidas al natural / Raúl Herraiz Herraiz ; [dirigit per: Roser Romero del Castillo Shelly]
Herraiz Herraiz, Raúl


2001
Dirigida per: Romero del Castillo Shelly, Roser. Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Superior d'Agricultura. Departament d'Indústries Agroalimentàries, 2001
214 f. ; 30 cm
Treball final de grau. Bibliografia.



Matèries: Conreus ; Control de qualitat ; Projectes ; Horta ; Productes agraris ; Indústria alimentària
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:2001
Autors add.:Romero del Castillo Shelly, Roser (Dir.)
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Llorenç Birba / text: Ramon Estéban ; fotografia: Eudald Picas
Esteban Bochaca, Ramon


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, Núm. 5 (primavera-estiu 2010), p. 12-19 : il. (Conversa



Matèries: Entrevistes ; Historiadors ; Empresaris ; Indústria alimentària ; Empreses familiars
Matèries: Birba i Cordomí, Llorenç (1888-1963) ; Birba i Perramon, Llorenç (1921-2016) ; Birba, família
Matèries:Galetes Birba de Camprodon
Àmbit:Camprodon
Cronologia:[1893 - 2010]
Autors add.:Picas, Eudald (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); ; B. Lambert Mata (Ripoll); B. Marià Vayreda (Olot); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 489
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Arxiu de Xocolates Torras / text: Núria Batllem ; fotografia: Arxiu de Xocolates Torras, ACPE
Batllem i Cabello, Núria


En: Tabulari : butlletí de l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany. Banyoles, núm. 02 (juny 2009), p. 8 : il. (La nostra comarca


Matèries: Arxius d'empresa ; Fonts documentals ; Indústria alimentària ; Empreses familiars
Matèries:Xocolates Torras
Àmbit:Banyoles
Cronologia:[1890 - 2009]
Autors add.:Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany
Accés: https://xac.gencat.cat/web/.content/xac/01_continguts_arxius_comarcals/ac_pla_estany/06_publicacions_acpe/fitxers/tabulari_2.pdf [exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 489
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Projecte d'una indústria elaboradora de productes carnis curats ubicada a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) / Laura Pla Castellà
Pla Castellà, Laura


2022
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

El projecte pretén dissenyar una indústria càrnia que permeti l'elaboració de tres productes curats carnis: fuets, xoriços i pernil serrà. Per tal de redactar el projecte s'ha realitzat un estudi de mercat i anàlisi d'alternatives per definir l'activitat, el disseny del procés productiu i les necessitats d'aquest, el dimensionament de l'edificació i de les instal·lacions de la nau industrial en la que es durà a terme l'activitat, un estudi de les repercussions ambientals, un estudi bàsic de seguretat i salut de l'execució de l'obra, així com la programació d'aquesta, la determinació del pressupost i avaluació econòmica de la inversió.


Matèries: Projectes ; Indústria alimentària ; Indústria càrnica ; Bestiar porcí
Àmbit:Cornellà del Terri
Cronologia:[2022]
Accés: http://hdl.handle.net/10256/22011
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 489
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Fabricació de gel a Cervelló / Ramon Huguet
Huguet, Ramon


En: El Gresol : butlletí del Grup de Recerca de Cervelló. Cervelló, núm. 8 (juliol 2011), p. 2-3 : il.


Matèries: Oficis ; Entrevistes ; Indústria alimentària ; Empreses familiars
Matèries: Ejarque, Àngel
Àmbit:Cervelló
Cronologia:1958 - 1975; 2011
Accés: https://recercacervello.cervemakers.com/revista-el-gresol/
Localització: Biblioteca Municipal de Cervelló


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Producció de gel per a la pesca a la fàbrica de la Confraria de Pescadors.... / Text: Ll. Millan ; Fotos: P. Cabanes
Millan i Roca, Lluís


En: Ràpita : Revista Mensual d'informació local. Any XLI, Núm. 486 (desembre 1999), p. 27-29 : il.



Matèries: Pesca ; Confraries ; Ports ; Fàbriques ; Indústria alimentària
Àmbit:Ràpita, la
Cronologia:[1999]
Autors add.:Cabanes, Paco (Il·l.)
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Oli d'oliva, l'or de les nostres terres / Xavi Reverté Reverté
Reverté Reverté, Xavi


[Sant Carles de la Ràpita] : [l'Ajuntament], DL 2015
140 p. : il. ; 24 cm
Premi IDECE de recerca de joves per a fomentar la projecció de les Terres de l'Ebre atorgat per la Generalitat de Catalunya.
ISBN 9788460667124



Matèries: Oli d'oliva ; Indústria alimentària ; Olivera
Àmbit:Terres de l'Ebre
Cronologia:[2015]
Autors add.:IES Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita ; Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita
Localització: B. Trinitari Fabregat (Alcanar); B. Sebastià Juan i Arbó (Amposta); B. Sebastià Juan Arbó (La Ràpita); B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa); B. Popular (Ulldecona)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Col·lectiu de Cuina La Ràpita - Delta de l'Ebre



Sant Carles de la Ràpita : Regidoria de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, 2015
65 p. ; 20 cm
Text en català, castellà, anglès i francès.



Matèries: Restaurants ; Indústria alimentària
Àmbit:Ebre, delta de l' ; Terres de l'Ebre ; Ràpita, la
Cronologia:[2015]
Autors add.:Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. Regidoria de Turisme
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Col·lectiu de Cuina La Ràpita - Delta de l'Ebre



Sant Carles de la Ràpita : Regidoria de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, 2013
61 p. : il. col. ; 20 cm
Text en català, castellà, anglès i francès.



Matèries: Restaurants ; Indústria alimentària
Àmbit:Ebre, delta de l' ; Terres de l'Ebre ; Ràpita, la
Cronologia:[2013]
Autors add.:Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. Regidoria de Turisme
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Elaboració de productes derivats del la llet a Mas de Barberans : procés d'elaboració / Pepa Subirats
Subirats, Josepa


En: Favarium : Publicació independent d'informació local i comarcal. Mas de Barberans. Segona època, Núm. 6 (estiu 1997), p. 13



Matèries: Indústria alimentària ; Indústria lletera
Àmbit:Mas de Barberans
Cronologia:[0000 - 1997]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Conreu de l'olivera a la Sénia / Victòria Almuni i Balada
Almuni i Balada, Victòria


En: Museu del Montsià : Informatiu, Núm. 25-26, 30 (juliol 1994, setembre-desembre 1994, maig 1995 , p. 3-6, 3-4, 3-5



Matèries: Olivera ; Oli d'oliva ; Indústria alimentària
Àmbit:Sénia, la
Cronologia:[0000 - 1994]
Localització: B. Pública de Tarragona; Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 489
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Líders en producció d'oli a Catalunya



En: Ebre : setmanari independent de les Terres de l'Ebre, Núm. 817 (14 jul. 1994), p. 17



Matèries: Oli d'oliva ; Cooperatives agràries ; Indústria alimentària
Àmbit:Santa Bàrbara ; Montsià
Cronologia:1994
Localització: Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 25
anar a la pàgina                         

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3