La Verema : cuina i tradició. A taula o al tros, un àpat o un mos / Maria Estruch Subirana
Estruch i Subirana, MariaEn:
Dovella : revista cultural de la Catalunya Central. Manresa, núm. 127 (primavera-estiu , p. 26-35 : il. (
Dossier. La memòria popular de la vinya i el vi)
Un homenatge a les mestresses, àvies, ties, mares o minyones que posaven cada dia un plat a taula. El menjar era tan senzill com especial. Hom posava en solfa el que hi havia a la cas, al rebost, a l'hort, al galliner... Així sortien a taula safates de cigrons, mongetes de veremar, patates amb rostes de cansalada, confitat, arengades, amanides, escalivades, escudella, cabra o oca estofades, grana de capellà, llangonissa, sucamulla, mostillo, alioli de codony, barreja... i pa, molt pa i bons porrons de vi! Com a colofó, un repertori de jocs, enganyifes, el sarau del most o el ball dels punxencs.