português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
199592 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Verema : cuina i tradició. A taula o al tros, un àpat o un mos / Maria Estruch Subirana
Estruch i Subirana, Maria


En: Dovella : revista cultural de la Catalunya Central. Manresa, núm. 127 (primavera-estiu , p. 26-35 : il. (Dossier. La memòria popular de la vinya i el vi) 

Un homenatge a les mestresses, àvies, ties, mares o minyones que posaven cada dia un plat a taula. El menjar era tan senzill com especial. Hom posava en solfa el que hi havia a la cas, al rebost, a l'hort, al galliner... Així sortien a taula safates de cigrons, mongetes de veremar, patates amb rostes de cansalada, confitat, arengades, amanides, escalivades, escudella, cabra o oca estofades, grana de capellà, llangonissa, sucamulla, mostillo, alioli de codony, barreja... i pa, molt pa i bons porrons de vi! Com a colofó, un repertori de jocs, enganyifes, el sarau del most o el ball dels punxencs.


Matèries: Tradicions populars ; Festa de la verema ; Costums alimentaris ; Vinya ; Receptes culinàries
Àmbit:Bages
Cronologia:[0000 - 2020]
Accés: https://raco.cat/index.php/Dovella/article/view/387703
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; B. del Casino (Manresa); Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3