português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
144054 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Clotxa i la seua festa : cuina i patrimoni de les Terres de l'Ebre / M. Carme Queralt
Queralt i Tomàs, M. Carme


Valls : Cossetània, 2013
205 p. ; 23 cm (El Cullerot, 58) 
Referències bibliogràfiques. Índexs.
ISBN 9788490341056

La clotxa és una menja extraordinària; forma part de l'antiquíssima dieta mediterrània de la qual tots n'hem sentit parlar, perquè és beneficiosa per a la salut. La clotxa i les seues denominacions (canto de pa, clotxina, crostó, dinar.) són una herència popular que delimita una identitat culinària, un marc històric i territorial bàsic, les actuals comarques de l'Alt Maestrat, el Baix Camp, el Baix Cinca, el Baix Ebre, el Baix Maestrat, la Franja, el Matarranya, el Montsià, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Les receptes de la clotxa, i altres, apareixen en el llibre a través de documents i textos literaris, però sobretot amb les pròpies paraules de la gent, que la fan part significativa de l'antiga cuina popular, però també de la cuina actual, a partir de les noves receptes sorgides dels restaurants, i de les festes i fires que protagonitza.



Matèries: Costums alimentaris ; Festes populars
Àmbit:Terres de l'Ebre ; Baix Camp ; Baix Ebre ; Franja, la ; Montsià ; Priorat ; Ribera d'Ebre ; Terra Alta
Cronologia:[2013]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3