português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
247694 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Assaig d'aclarida química en raïm de vinificació garnatxa negra [Fitxer informàtic] / Jordi Isach Soler
Isach Soler, Jordi


2008
Universitat de Girona. Enginyeria Tècnica Agrícola. Explotacions Agropecuàries, 2008
1 recurs electrònic
Treball final de carrera.

La Garnatxa negra és la varietat negra autòctona i majoritària a la Denominació d'Origen Empordà. La facilitat actual per obtenir rendiments elevats (selecció clonal, terrenys fèrtils, pràctiques agrícoles, ...) obliga a regular-ne la producció per obtenir collites de qualitat. L'eliminació d'una part de la collita mitjançant l'aclarida manual ha estat una pràctica efectiva i àmpliament utilitzada per la millora de la qualitat en situacions puntuals de sobreproducció. Però els seus elevats costos de mà d'obra la fan privativa per a la majoria de productors. L'aclarida química amb Etefon es perfila com una bona alternativa a l'hora de regular la producció amb uns costos d'execució acceptables. L'objectiu del treball era provar l'eficàcia de l'Etefon com a aclaridor químic en vinya per a la varietat Garnatxa negra com a alternativa a l'aclarida manual tradicional.


Matèries: Vinya ; Indústria vinícola ; Control de qualitat
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:2008
Accés: http://hdl.handle.net/10256/1104
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3