português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
197341 []
References found:
Showing:
1 .. 1   in format [Default]
page 1 of 1


1 / 1
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Importancia del sector del aguardiente en la vitivinicultura catalana de los siglos XVIII y XIX / Josep Colomé-Ferrer, Llorenç Ferrer Alòs
Colomé i Ferrer, Josep


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 78 (2020) , p. 11-46
Resums en anglès i castellà.

Des de fins del segle XVII la producció i exportació d'aiguardents va constituir un dels sectors més dinàmics de l'economia catalana. A fins del segle XVIII aquest comerç va entrar en crisi i va cedir el protagonisme a les exportacions de vi comú. Al llarg de l'article, defensem la hipòtesi que el relleu va ser possible gràcies a una nova vinicultura, producte dels avanços de la química, que va facilitar, d'una banda, els instruments necessaris per a la conservació dels vins, i, en segon lloc, l'elaboració de vins adaptats als diferents mercats gràcies als cupatges i vins d'imitació. Va ser en aquest marc en el qual la producció d'aiguardent va tornar a jugar un paper fonamental per a l'encapçalament dels vins que es destinaven a l'exportació i per a tota mena de cupatges i imitacions, per a les quals resultava un ingredient indispensable.


Matèries: Indústria vinícola ; Comerç ; Licors i aiguardents ; Exportació
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1700 - 1900
Autors add.:Ferrer i Alòs, Llorenç
Accés: https://doi.org/10.1344/rhi.v29i79.30321
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 1

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3