português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
166371 []
References found:
Showing:
1 .. 1   in format [Default]
page 1 of 1


1 / 1
select
print

Bookmark and Share
La Cuina dels pastors : entre la plana i la muntanya / Jaume Fàbrega
Fàbrega i Colom, Jaume


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2016
112 p. ; 23 cm (Rebost i cuina, 14) 
ISBN 9788492811854

En aquest llibre hi trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuinaven i menjaven, explicats pas a pas. La cuina dels pastors estava adaptada al medi, on es movien amb el ramat, i era d'aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s'estaven a la barraca solien cuinar sopes, escudelles i guisats amb patates, llegums, ar- ròs, fideus i algun tros de carn. I quan feien transhumància anaven a menjar a les masies i als hostals que es trobaven al llarg dels camins. Aquest llibre us ofereix més de quaranta receptes d'aquesta cuina pràctica, senzilla, però gustosa. Des del simple esmorzar fet a peu de camí, fins al guisat més elaborat de les fondes o les mestresses de pagès. L'autor coneix de primera mà aquest món, ja que en la masia de la seva infància havia conviscut amb pastors. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Pastors ; Societat rural
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2016]


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 1

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3