português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
TORRA, JOSEP MARIA []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 4   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 4
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Escola Municipal de Música Juli Garreta i Arboix [Fitxer informàtic] / Rubén Milena Segura ; [dirigit per: Francesco Ranocchi Di Cesare, Josep Maria Torra]]
Milena Segura, Rubén


2020
Dirigida per: Ranocchi Di Cesare, Francesco; Torra, Josep Maria. Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2020
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

El projecte neix principalment de la necessitat d'ampliar els espais de l'actual Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, donada la creixent demanda de places durant els darrers anys. L'emplaçament triat es considera idoni en trobar-se entre equipaments de tipus cultural com son el Teatre Municipal Narcís Masferrer, el conjunt històrico-artístic del Monestir i la Porta Ferrada, el Museu d'Història de la ciutat, l'actual Espai Thyssen, així com del futur Museu Thyssen. També es troba molt a prop de l'actual Escola de Música i d'altres equipaments on es realitzen diverses activitats extraescolars, com són el Pavelló Poliesportiu i la Piscina Municipal de La Corxera. Així doncs, el projecte també té per objecte generar una reordenació urbana, on l'edifici proposat s'establirà com a lligam d'aquest nucli d'equipaments, generant alhora un gran espai de relació en forma de plaça i donant ús a un espai que actualment es troba marginat i descontextualitzat, amb funció de aparcament en superfície, tot i trobar-se en un indret privilegiat. A més a més, aquest espai podrà ser utilitzat com zona complementària del Festival Porta Ferrada, situant-se a escassos metres del monument i relacionant-se amb el principal tret carasterístic del mateix, la Cultura. Cal afegir que el solar en qüestió es troba classificat al POUM amb la clau E4 per a Equipaments Culturals, la qual cosa fa viable la seva implantació (...).


Matèries: Projectes d'arquitectura ; Escola municipal ; Ensenyament de la Música ; Rehabilitació d'edificis ; Equipaments culturals
Matèries:Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro
Àmbit:Sant Feliu de Guíxols
Cronologia:[2020]
Autors add.:Ranocchi Di Cesare, Francesco (Dir.) ; Torra, Josep Maria (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10256/21496
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 4
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Centre de creació de l'art del Circ [Enregistrament de vídeo] / Jordi Guixeras López ; [dirigit per: Josep Maria Torra]
Guixeras López, Jordi


2020
Dirigida per: Torra, Josep Maria. Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2020
1 fitxer mp3
Vídeo vinculat amb el Treball Fi de Màster: Guixeras López, Jordi. (2020). Centre de creació de l'art del Circ. Disponible a: http://hdl.handle.net/10256/21491.

Presentació del projecte arquitectònic vinculat amb el treball fi de Màster en Aquitectura, on s'exposa la creació d'un espai propi per a l'Escola de Circ de La Bisbal (Baix Empordà), al Barri del Convent. Aquest projecte no és limita a respondre a la demanda d'un espai físic per a l'esmentada Escola, sinó que també combina els seus espais amb Centre de Creació d'aquest art i Residència per a artistas d'aquesta disciplina.


Matèries: Projectes d'arquitectura ; Centres d'ensenyament ; Circ
Matèries:Escola de Circ de la Bisbal
Àmbit:Bisbal d'Empordà, la
Cronologia:2020
Autors add.:Torra, Josep Maria (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10256.1/6857
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 4
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Centre de creació de l'art del Circ [Fitxer informàtic] / Jordi Guixeras López ; [dirigit per: Josep Maria Torra]
Guixeras López, Jordi


2020
Dirigida per: Torra, Josep Maria. Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2020
1 recurs electrònic
Treball final de màster (Arquitectura).

El projecte neix a partir de la necessitat de tenir un espai propi per a l'Escola de Circ de La Bisbal (Baix Empordà), creada i coordinada l'any 2011, per l'entitat de la Fira de Circ al carrer d'aquesta ciutat. Aquest projecte no és limita a respondre a la demanda d'un espai físic per a l'esmentada Escola, sinó que també combina els seus espais amb Centre de Creació d'aquest art i Residència per a artistas d'aquesta disciplina. La necessitat d'un centre de creació de les arts circenses també és interessant a nivell de territori català, ja que aquesta formació s'ensenya pràcticament en la seva totalitat a la província de Barcelona. El projecte es localitza al Barri del Convent, situat al sud de la ciutat, on actualment hi conviuen dues realitats. En primer lloc trobem un teixit urbà tradicional de cases unifamiliars en filera, el qual ha respectat l'estructura tradicional de la zona, i per altra banda, tres agrupacions d'edificis plurifamiliars, resultants de l'especulació dels anys 60. Són habitats principalment per famílies obreres i immigrants (tant de la migració arribada els anys 60 i 90, com de l'actual). Aquest barri, degut al seu desenvolupament i caràcter perifèric, ha esdevingut residencial, amb baixa activitat social i cultural, generant així el risc d'esdevenir un sector d'exclusió social. A partir de l'emplaçament estratègicament seleccionat, es vol intentar potenciar-lo al màxim i així actuar com a punt de interès cultural per al barri i el municipi. El projecte sorgeix amb la finalitat de donar resposta als següents problemes i necessitats: El creixement de la Fira de Circ al carrer i l'Escola de Circ, ha originat unes noves necessitats a nivell d'espais. En primer lloc, la capacitat de l'Escola ha augmentat, quedant obsolet l'ús d'instal·lacions a temps parcial, com els gimnàs de les escoles i l'institut de La Bisbal, el qual no permet una continua pràctica sinó que s'ha de muntar tot de nou cada vegada que s'utilitza per a no destorbar les altres activitats dels alumnes d'ambdós centres. I en segon lloc, l'inici de noves propostes de l'entitat, com la creació d'una residència per a artistes de circ, creant així la necessitat d'un espai per a la seva estada, assaig i administració (...).


Matèries: Projectes d'arquitectura ; Centres d'ensenyament ; Circ
Matèries:Escola de Circ de la Bisbal
Àmbit:Bisbal d'Empordà, la
Cronologia:2020
Autors add.:Torra, Josep Maria (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10256/21491
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 4
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Cohousing per a gent gran L'Olivar [Fitxer informàtic] / Ivet Saballs Vilà ; dirigit per: Josep Maria Torra]
Saballs Vilà, Ivet


2020
Dirigida per: Torra, Josep Maria. Universitat de Girona. Escola Politècnica Superior, 2020
1 recurs electrònic
Treball final de màster (Màster en Arquitectura).

El Senior cohousing o cohousing consisteix en una forma de convivència en comunitat però amb habitatges independents. Aquesta iniciativa va aparèixer als anys 60 a Dinamarca entre un grup de joves i el concepte d'habitatge col·laboratiu es va anar escampant per tot el món. Ara s'està començant a implantar al nostre país on està tenint especial interès en les persones de la tercera edat. La gent gran prefereix aquesta opció a l'oferta per les residències o a viure a casa dels fills o en soledat. Tot i així, el cohousing pot seguir estant fora de les possibilitats econòmiques per algunes persones (encara que el cost cobreix pràcticament totes les necessitats) de manera que per tal de fer més assequible aquest habitatge de cares al futur, s'està estudiant la possibilitat que el cooperativista pugui cedir la seva vivenda anterior per lloguer i amb això pugui pagar el cost mensual de l'actual. El terreny on es situa el projecte es troba al límit sud-est d'una urbanització situada en un petit turó que forma part del municipi de Vulpellac, molt a prop del nucli poblacional de La Bisbal d'Empordà. És la part més alta de la urbanització, així que gaudeix de bones vistes i permet apreciar el paisatge de la zona amb les Gavarres com a fons escènic. Compta amb una superfície total de 7.162 m2 i un desnivell total d'uns 10 metres entre la cota més baixa i la més alta. La cota més baixa es situa al sud i es troba a 86 metres sobre el nivell del mar, mentre que la cota més alta es situa al nord i es troba a 96 metres sobre el nivell del mar. Permet tenir un contacte estret amb la natura i el paisatge, perfecte per aquella gent que vol viure en un entorn més natural, on poder passejar, sense allunyar-se massa dels equipaments i serveis de la capital situats a menys d'un quilòmetre (...).


Matèries: Projectes d'arquitectura ; Vellesa ; Habitatge
Àmbit:Vulpellac - Forallac
Cronologia:2020
Autors add.:Torra, Josep Maria
Accés: http://hdl.handle.net/10256/21605
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3