Ecologia alimentària de la comunitat de peixos de l'Estany de Banyoles / Emili García-Berthou ; [dirigida per: Ramon Moreno-Amich]
García-Berthou, EmiliDirigida per: Moreno Amich, Ramon. Universitat de Girona. Departament de Ciències Ambientals. Institut d'Ecologia Aquàtica, 1994
288 p., relligat ; 31 cm (
Tesis doctorals)
Mecanoscrit (impressora).
Abans de 1910, la comunitat de peixos de l'Estany de Banyoles constava de: anguila (Anguilla anguilla), barb de muntanya (Barbus meridionalis), bavosa de riu (Bennius fluviatilis), espinós (Gasterosteus aculeatus), bagra comuna (Leuciscus cephalus) i, potser introduïda antigament, tenca (Tinca tinca). Actualment, dues d'aquestes espècies (espinós i tenca) sembla que han desaparegut i les altres autòctones són poc abundants, sobretot l'anguila i el barb de muntanya. La comunitat està molt dominada per les espècies introduïdes: d'origen nord-americà, com ara perca americana (Micropterus salmoides), peix sol (Lepomis gibbosus), gambúsia (Gambusia holbrooki); o d'origen europeu, com gardí (Scardinius erythrophthalmus), madrilleta vera (Rutilus rutilus), carpa (Cyprinus carpio) i perca (Perca fluviatilis).