Assaig d'aclarida química en raïm de vinificació garnatxa negra [Fitxer informàtic]
/ Jordi Isach Soler
Isach Soler, Jordi2008
Universitat de Girona. Enginyeria Tècnica Agrícola. Explotacions Agropecuàries, 2008
1 recurs electrònic
Treball final de carrera.
La Garnatxa negra és la varietat negra autòctona i majoritària a la Denominació d'Origen Empordà. La facilitat actual per obtenir rendiments elevats (selecció clonal, terrenys fèrtils, pràctiques agrícoles, ...) obliga a regular-ne la producció per obtenir collites de qualitat. L'eliminació d'una part de la collita mitjançant l'aclarida manual ha estat una pràctica efectiva i àmpliament utilitzada per la millora de la qualitat en situacions puntuals de sobreproducció. Però els seus elevats costos de mà d'obra la fan privativa per a la majoria de productors. L'aclarida química amb Etefon es perfila com una bona alternativa a l'hora de regular la producció amb uns costos d'execució acceptables. L'objectiu del treball era provar l'eficàcia de l'Etefon com a aclaridor químic en vinya per a la varietat Garnatxa negra com a alternativa a l'aclarida manual tradicional.