Les exportacions de vins catalans durant la segona meitat del segle XX / Raimon Soler i Becerro
Soler i Becerro, RaimonEn:
Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 55 (2007) , p. 127-152
Notes a peu de pàgina. Resum en català i anglès.
El sector vitivinícola català ha estat tradicionalment exportador. Tanmateix, durant el segle XX ha patit problemes derivats de les crisis de sobreproducció, primer, i de la política econòmica franquista, després. A partir de mitjan la dècada de 1960 els vins catalans van començar a recuperar el seu pols exportador agafant una tendència creixent que s'ha accentuat notablement a partir de l'entrada d'Espanya a la Comunitat Econòmica Europea. La represa exportadora i el seu èxit respon als canvis que el sector elaborador ha dut a terme per tal d'adaptar- se a les noves situacions que els mercats reclamaven. En aquest sentit, s'han introduït innovacions de producte, innovacions de procés i s'ha produït un canvi notable en el model d'empresa. El motor principal de tots aquests canvis ha estat el cava.