português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
213409 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Món rural. Cuina del cicle de l'any / Maria Estruch Subirana ; Núria Puigdellívol Estruch (Il·lustracions)
Estruch i Subirana, Maria


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2021
192 p. ; 23 cm
ISBN 9788417116477

Al món rural, la cuina anava variant al llarg de l'any, així com els diversos oficis i treballs per assegurar la supervivència de les llars. Les menges s'adaptaven al temps i a la disponibilitat dels recursos, però també a la feina dels comensals. Els àpats anaven sempre lligats a les feines i les festes que marcaven el cicle de la vida: el Nadal, el Dijous Llarder i la Quaresma, la Pasqua, la transhumància, el segar i el batre, la festa major, la verema, Tots Sants. Era una cuina d'aprofitament, a foc lent, de xup-xup. En el llibre, també hi trobareu excel·lents retrats vius de la vida quotidiana, així com els plats i les receptes, pas a pas, més escaients a cada temporada. I molts recursos culinaris: com fer conserves i confitures, fer pa de pagès, com s'elaboraven els formatges, l'oli d'oliva, el vi, els embotits, etc. Finalment, volem fer memòria dels nostres orígens, de la Catalunya rural, d'un conjunt de llegats transmesos durant generacions que no podem perdre, i que encara són molt útils. (Editorial).



Matèries: Societat rural ; Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2021]
Autors add.:Puigdellívol Estruch, Núria (Il·l.)


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3