português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
187521 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Pastando en las marismas : una aproximación desde la técnica del microdesgaste dentario a la alimentación del ganado ovino en el Empordà romano (noreste de la Península Ibérica) / Abel Gallego, Florent Rivals, Josep Maria Palet
Gallego, Abel


En: Pyrenae. Barcelona. Vol. 50, núm. 1 (2019) , p. 93-113 : il.
Bibliografia. Resums en castellà i anglès. Short text in English.

En aquest article presentem un estudi sobre la gestió alimentària que es va realitzar del bestiar oví durant el període romà a l'Empordà (nord-est peninsular). Usant la tècnica del micro desgast dentari, hem analitzat noranta-nou dents d'ovelles d'Empúries, Mes Gusó i Tolegassos. Aquesta ens ha proporcionat dades sobre les últimes ingestes que van realitzar els animals estudiats. Els resultats permeten proposar un sistema d'explotació ramader del mitjà, que es complementaria amb l'agricultura, fent ús de la vegetació associada als aiguamolls de l'Empordà. Aquest model d'explotació és inèdit, ja que no és esmentat en els tractats romans.


Matèries: Epoca romana ; Ramaderia ; Explotacions agràries ; Aiguamolls ; Bestià oví i cabrum ; Arqueologia ; Restes animals ; Alimentació animal
Matèries:Ciutat antiga d'Empúries ; Mas Gusó de Bellcaire d'Empordà ; Vil·la romana dels Tolegassos de Viladamat
Àmbit:Empúries - Escala, l' ; Bellcaire d'Empordà ; Viladamat
Cronologia:2007 - 2008
Autors add.:Rivals, Florent ; Palet, Josep Maria
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Pyrenae/article/view/322743
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3