português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
125567 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Pan nuestro de cada día en la Barcelona moderna / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona. Any XXII, núm. 22 (2002) , p. 29-72
Notes a peu de pàgina. Resum i paraules clau en català i anglès.

El pa va ser considerat al llarg de l'Edat Moderna l'aliment humà per excel·lència, el millor, el més nutritiu, el més digerible, el més saludable, el més fàcil de conservar. Constituïa la base de l'alimentació a Espanya per totes les classes socials. Es transformà en un aliment gairebé insustituïble, la falta del qual era sentida com una adversitat insuportable. Per això, era essencial assegurar el seu suministrament en quantitat suficient, qualitat acceptable i preu asequible. La forma en què la ciutat de Barcelona organitzà el seu abastiment resulta essencial per comprendre millor aspectes rellevants de la història d'aquells temps, des de la política municipal a l'alimentació.


Matèries: Edat moderna ; Abastament d'aliments ; Alimentació humana ; Poder local ; Política municipal
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1500 - 1799
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101603/152388
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3