El Pan nuestro de cada día en la Barcelona moderna / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels ÀngelsEn:
Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona. Any XXII, núm. 22 (2002) , p. 29-72
Notes a peu de pàgina. Resum i paraules clau en català i anglès.
El pa va ser considerat al llarg de l'Edat Moderna l'aliment humà per excel·lència, el millor, el més nutritiu, el més digerible, el més saludable, el més fàcil de conservar. Constituïa la base de l'alimentació a Espanya per totes les classes socials. Es transformà en un aliment gairebé insustituïble, la falta del qual era sentida com una adversitat insuportable. Per això, era essencial assegurar el seu suministrament en quantitat suficient, qualitat acceptable i preu asequible. La forma en què la ciutat de Barcelona organitzà el seu abastiment resulta essencial per comprendre millor aspectes rellevants de la història d'aquells temps, des de la política municipal a l'alimentació.