português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
125469 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Alimentación catalana en el paso de la Edad Media a la Edad Moderna: la mesa capitular de Santa Ana de Barcelona / María de los Ángeles Pérez Samper
Pérez Samper, Maria dels Àngels


En: Pedralbes : revista d'història moderna. Barcelona. Any XVII, núm. 17 (1997) , p. 79-120
Notes a peu de pàgina. Resum en castellà i anglès.

En el pas de l'Edat Mitjana a l'Edat Moderna, en els països europeus del Mediterrani occidental, es creà un nou model alimentari, en el qual l'aportació catalana resultà decisiva. Aquest model, que es codificà en la literatura gatronòmica, com el llibre del Mestre Robert de Nola, es practicava en funció de les disponibilitats de cadascun dels grups socials. Un bon exemple el constitueix l'alimentació dels canonges del Col·legi de Santa Anna de Barcelona, que representa l'aplicació que les classes acomodades feren de l'ideal alimentari de l'época.


Matèries: Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Aliments ; Clergues ; Monestirs ; Nutrició
Matèries:Monestir de Santa Anna de Barcelona
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:1450 - 1699
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/view/101431/152238
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Ciències Socials; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3