português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
193785 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Plats i Olles. Menjar a la Balaguer medieval i moderna. Les receptes de l'exposició



[Balaguer] : Museu de la Noguera, 2003
11 p. : il. ; 21 * 12 cm

Des de l'edat mitjana conservem receptaris de cuina elaborats per experts cuiners que d'aquesta manera volien transmetre el seu saber a les noves generacions que treballaven en aquest ofici. Les receptes de l'exposició "Plats i olles. Menjar a la Balaguer medieval i moderna" han estat tretes dels següents textos antics: el Llibre del Sent Soví, que és el compendi de cuina més antic conegut a la península Ibèrica i data del segle XIV; el Llibre del Coch del Mestre Robert de Nola, que és el primer llibre imprès en català i que data de finals del segle XV - inicis segle XVI; el Libro del Arte de Cocina de Domingo Hernández de Maceras, cuiner del Colegio Mayor de Sant Salvador d'Oiviedo, que fou publicat l'any 1607; i Avisos y instrucciones per lo principiant Cuyner, que és del segle XVIII i que anava destinat a les cuines dels convents de l'ordre franciscana. Les receptes han estat adaptades pel cuiner Mateu Dolcet. (Museu de la Noguera).



Matèries: Exposicions culturals ; Catàlegs ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Edat mitjana ; Edat moderna
Àmbit:Balaguer
Cronologia:[1000 - 1800]
Autors add.:Dolcet, Mateu (Ed.)
Autors add.:Museu de la Noguera


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3