português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
182804 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Industrialització i terciarització : crisi i transformació de la societat pirinenca / Ignasi Aldomà Buixadé
Aldomà i Buixadé, Ignasi


En: Ibix : publicació biennal de cultura. Ripoll. 2a època, núm. 10 (2018) , p. 13-31 : il.
Referències bibliogràfiques. Resum en català i anglès.

En consonància amb un medi natural potent i ben diferenciat de la resta del territori, la població pirinenca ha desenvolupat mecanismes específics d'aprofitament dels seus recursos i economies exportadores basades directament en les seves matèries primeres: les dels boscos, pastures i conreus, les minerals o les de les aigües. l'evolució de les societats occidentals en les darreres centúries, des de la industrialització en les seves diferents fases fins a l'economia dels serveis que s'imposa en els darrers decennis, marcarà els ritmes dels territoris de muntanya i es traduirà en les adaptacions específiques de les diverses valls, en funció de la pròpia riquesa de recursos i d'altres aspectes humans. En resultarà una evolució econòmica i demogràfica també variada a nivell territorial sobre un rerefons general que serà més aviat de pèrdua de pes i de crisi econòmica i demogràfica.


Matèries: Medi geogràfic ; Arees de muntanya ; Agricultura ; Crisi agrària ; Recursos naturals ; Turisme ; Economia ; Crisi econòmica ; Crisi demogràfica
Àmbit:Pirineu
Cronologia:[1900 - 2018]
Autors add.:Col·loqui d'Estudis Transpirinencs (10è : 2017 : Queralbs )
Accés: https://raco.cat/index.php/AnnalsCER/article/view/350997#
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; Universitat de Barcelona; UAB: Sibhil·la; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Humanitats (Hemeroteca)


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3