português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
146724 []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuina de 1714 : història i receptes / Jaume Fàbrega ; pròleg de Jaume Sobrequés
Fàbrega i Colom, Jaume


Barcelona : Viena Edicions, 2014
214 p. (Cuina
Bibliografia. Índex alfabètic de receptes. Apèndix.
ISBN 9788483308011

Què es cuinava als fogons de les cases i els palaus catalans el 1714? Potser us sorprendrà saber que hi podíem trobar les elaboracions bàsiques de la cuina catalana actual: de l'allioli al sofregit, de la picada a la samfaina, i de l'escudella als macarrons. La cuina del barroc encarna un moment apassionant de la història. D'una banda, manté encara una clara continuïtat amb la cuina medieval -abundància d'agredolços, ús generós de les espècies...- i, de l'altra, crea les bases de la nostra cuina moderna, sobretot per la introducció de productes d'Amèrica -patates, tomàquets, pebrots i bitxos, gall dindi, ànec mut, xocolata...-, que suposen una autèntica revolució alimentària. Jaume Fàbrega recull en aquest llibre el saber gastronòmic de l'època, amb una interessantíssima introducció històrica i una recopilació de receptes delicioses i a l'abast de tothom. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Guerra de Successió ; Barroc ; Aliments ; Edat moderna ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:1714


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3