português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
190386 []
References found:
Showing:
1 .. 1   in format [Default]
page 1 of 1


1 / 1
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Arqueologia, viticultura i consum de begudes alcohòliques : els primers vins de Catalunya (segles VII-VI aC) / segles VII - VI aC
Sardà Fabra, Samue


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 26 (2014) , p. 85-114 : il. (Dossier
Bibliografia. Resums en català i anglès.

En aquests darrers anys, la recerca arqueològica desenvolupada en territori català ha permès aprofundir en l'estudi de múltiples evidències relacionades amb els orígens de la viticultura. Les primeres dades arqueològiques relacionades amb el consum de vi ens ubiquen a mitjan segle VII aC i ens informen de la distribució d'un producte exòtic i de circulació limitada que arriba al litoral català a través del comerç fenici. Les evidències documentades suggereixen la seva ràpida acceptació en el marc de múltiples litúrgies i celebracions col·lectives (banquets comunitaris, festes vinculades al cicle agrícola, rituals de pas, banquets funeraris, etc.) que ens indiquen el seu caràcter diferencial com a producte de consum excepcional o de prestigi.


Matèries: Edat antiga ; Conreus ; Vinya ; Begudes alcohòliques ; Arqueologia ; Objectes arqueològics ; Estructures arqueològiques
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[700 aC - 501 aC]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/291149
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 1

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3