português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
132652 []
References found:
Showing:
1 .. 1   in format [Default]
page 1 of 1


1 / 1
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Las Plantas que llegaron de Levante. Acerca del legado alimentario islámico en la Cataluña medieval / Antoni Riera Melis
Riera i Melis, Antoni


En: Anuario de Estudios Medievales. Barcelona. Vol. 31, núm. 2 (2001) , p. 787-841

Durant l'Alta Edat Mitjana, l'expansió islàmica va estimular una profunda renovació agrària a la franja de territoris compresos entre l'Índia i la Península Ibèrica. La nova agricultura musulmana va introduir al Mediterrani Occidental espècies vegetals desconegudes, com la canya de sucre, l'arròs, els cítrics, l'albergínia i l'espinac. Aquests cinc aliments van ocupar, entre els segles X i XIII, un paper molt important a la cuina andalusí. Els catalans, a la Baixa Edat Mitjana, van adoptar bastants elements culturals islàmics. L'alta cuina cristiana va integrar aquests productes al seu propi estil, creant receptes bastant diferents als models islàmics.


Matèries: Productes agraris ; Transformació agrària ; Aliments ; Gastronomia ; Conreus ; Arròs ; Musulmans ; Epoca musulmana ; Interculturalitat
Àmbit:Catalunya ; Al-Andalus ; Mediterrània
Cronologia:[900 - 1300]
Accés: http://estudiosmedievales.revistas.csic.es/index.php/estudiosmedievales/article/view/269/274
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 1

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3