português | español | français | català

logo

Database search

Database:
fons
Search:
068339 []
References found:
Showing:
1 .. 1   in format [Default]
page 1 of 1


1 / 1
select
print

Bookmark and Share
La Cuina del Berguedà: evolució i receptari / Toni Massanés ; pròleg de Jesús Contreras ; epíleg d'Agustí Ferrer i Gasol ; il·lustracions de Marta Parera
Massanés Sánchez, Toni


Barcelona ; Berga : Columna : Edicions de l'Albí, 1997
320 p. ; 24 cm (Cuina, 3) 
ISBN 84-86631-29-7

Receptari de referència sobre el patrimoni gastronòmic tradicional d'aquest territori i una aproximació pluridisciplinar a la seva evolució. Els periodistes que recentment han anat descobrint la cuina de la comarca la descriuen com una cuina que "s'ha mantingut sense influències foranes". Però el mite de l'aïllament cultural, com ve a demostrar la primera part del volum, tampoc no funciona per a la cuina berguedana. En canvi, podem parlar d'un factor d'aïllament estructural motivat pel clima, l'orografia i un dèficit de comunicacions que, fins no fa gaire, ha conferit un cert caràcter autàrquic a l'alimentació dels berguedans. La cuina del Berguedà és cuina de porc, llard, naps, cols, patates i blat de moro. Una cuina tan pobra que no es pot entendre sense l'aportació americana.



Matèries: Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Àmbit:Berguedà
Cronologia:1997
Autors add.:Contreras Hernández, Jesús (Intr.) ; Ferrer i Gasol, Agustí ; Parera, Marta (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; B. Ramon Vinyes i Cluet (Berga); Bibliobús Pedraforca (Berguedà); Arxiu Comarcal del Berguedà; B. Municipal (Bagà)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 1

Database  fons : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3