português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
SERVITJA TORMO, LADA []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 3   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 3
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Arxius i fonts primàries. Al ritme de la faràndula: la història de la Festa Major de Sant Feliu de Pallerols [Fitxer informàtic] / Noemí Cabero Martínez, Judit Masegur Barcons, Sílvia Orriols Trias, Anna Vila Ribas ; [diritgit per: Lada Servitja Tormo]
Cabero Martínez, Noemí


2020
Dirigida per: Servitja Tormo, Lada. Universitat de Girona. Facultat d'Educació i Psicologia, 2020
1 recurs electrònic
Treball final de grau.

Ens emplacem a Sant Feliu de Pallerols, un petit poble de la Garrotxa on els seus habitants, els pescallunes , senten una gran admiració per la seva faràndula: els Cavallets, els Gegants i la Mulassa. D'aquí, en sorgeix el projecte que s'exposarà a continuació i que sustenta les seves bases en el descobriment del patrimoni local a partir de diferents fonts d'arxiu. Quant a la unitat didàctica que s'ha plantejat, està constituïda per 8 sessions, cadascuna de les quals es durà a terme en una setmana diferent; és a dir, es desenvoluparà una sessió per setmana. Així doncs, la seqüència plantejada s'iniciarà a principis d'abril, dos mesos abans de la Festa Major del poble aproximadament. A més, és essencial emfatitzar el fet que, tal com es detallarà més endavant, la majoria de les sessions es realitzaran en un indret diferent del poble. Així doncs, l'objectiu global de la unitat didàctica és que els infants coneguin i participin en la Festa Major de Sant Feliu de Pallerols, així com que sàpiguen què la caracteritza, quin és el seu origen i quines són les figures d'imatgeria festiva que surten al carrer durant la seva celebració. D'aquesta manera, s'aconseguirà aproximar els infants al patrimoni cultural del seu poble i motivar-los a participar-hi.


Matèries: Arxius ; Fonts documentals ; Festes majors ; Tradicions populars ; Material didàctic
Àmbit:Sant Feliu de Pallerols
Cronologia:[0000 - 2020]
Autors add.:Masegur Barcons, Judit ; Molas Suriñach, Berta ; Orriols Trias, Sílvia ; Vila Ribas, Anna ; Servitja Tormo, Lada (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10256/19273
Localització: Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 3
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Museus de Girona. Un passeig per la seva història / Lada Servitja Tormo, Josep Burch i Rius
Servitja Tormo, Lada


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona. vol. 55 (2014) , p. 531-544 : il.
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.

Actualment, a la ciutat de Girona hi ha sis museus i una co¾ecció oberta al públic. Però el seu origen es remunta a mitjan segle XIX. Aquest passeig de quasi dos segles és clau per entendre la realitat cultural de la ciutat. També ens permet conèixer de primera mà l'evolució del mapa de recursos culturals i d'oci que la ciutat ofereix tant al visitant com al ciutadà, tot posant de manifest la pròpia història de la ciutat.


Matèries: Museus ; Col·leccions privades ; Patrimoni cultural ; Institucions culturals
Àmbit:Girona
Cronologia:[1850 - 2014]
Autors add.:Burch i Rius, Josep
Accés: http://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/294018/382553
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 3
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els visitants infantils dels museus gironins en el marc d'una visita familiar i no organitzada [Fitxer informàtic] / Lada Burch i Rius ; Josep Burch (Dir.)
Servitja Tormo, Lada


[Girona] : Universitat de Girona, DL 2013
Dirigida per: Burch, Josep. Universitat de Girona. Departament d'Història i Història de l'Art, 2012
1 recurs electrònic (666 p.)

El present treball de recerca consisteix en estudiar i analitzar les pautes de comportament objectivables del visitant lliure entre 5 i 12 anys d'edat, que visita de forma no organitzada els museus de la ciutat de Girona. Així, mitjançant la combinació de diferents metodologies per a l'obtenció de dades (enquesta, observació directe no participant i llenguatge simbòlic a partir de resposta escrita autoadministrada i oferta), hem sabut de quina forma aquests interaccionen amb els materials, com es relacionen amb els diferents membres del grup, com utilitzen els materials complementaris a la visita, quin recorregut fan i com fan la visita a les sales, quins textos llegeixen, a quines Unitats d'Atenció presten més interès, quins colors els atrauen més, quins efectes en el seu comportament pot tenir la il·luminació, el soroll, la temperatura ambiental, quines son les seves preferències, i a trets generals, quins son els perfils de famílies que visiten els museus gironins.


Matèries: Tesis doctorals ; Museus ; Infància ; Lleure ; Família
Àmbit:Girona
Cronologia:[2010 - 2012]
Autors add.:Burch i Rius, Josep (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/10803/101526
Localització: TDX: Tesis Doctorals en Xarxa; Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3