português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
GASTRONOMIA []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 6   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 6
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Formatges a Catalunya / Enric Canut, Francesc Navarro
Canut, Enric


Barcelona : Alta Fulla, 1980
184 p. : il. ; 30 cm (El Pedrís, 6) 
ISBN 8485403207



Matèries: Indústria alimentària ; Productes agraris ; Gastronomia
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1980]
Autors add.:Navarro Capella, Francesc
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 6
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Llibre de la cuina catalana / Ferran Agulló i Vidal ; [presentació Llorenç Torrado]
Agulló i Vidal, Ferran


Ed. facsím. 9a ed.
Barcelona : Alta Fulla, 1999
XXIII, 295 p. : il.; 20 cm (El Pedrís, 17) 
Facsímil, Barcelona : Llibreria Puig i Alfonso, 1933.
ISBN 848540386X

Agulló pretenia de "restituir a la cuina nostrada honors i senzillesa" i ho feia amb plats genuïns: "els he fet o els he vist fer en excursions marítimes i terrestres, en fontades i aplecs, per hostals i cases de pagès, a mariners, pescadors, caçadors, coquesses i mestresses de casa llur". Amb un comentari sobre l'autor de J. M. de Sagarra.



Matèries: Gastronomia ; Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1933]
Autors add.:Torrado, Llorenç (Pr.)
Localització: Universitat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 6
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Llibre de la cuina catalana / Ferran Agulló i Vidal ; [presentació Llorenç Torrado]
Agulló i Vidal, Ferran


Ed. facsím. 5a ed.
Barcelona : Alta Fulla, 1981
296 p. : il ; 20 cm (El Pedrís, 17) 
Facsímil, Barcelona : Llibreria Puig i Alfonso, 1933.
ISBN 848540386X

Agulló pretenia de "restituir a la cuina nostrada honors i senzillesa" i ho feia amb plats genuïns: "els he fet o els he vist fer en excursions marítimes i terrestres, en fontades i aplecs, per hostals i cases de pagès, a mariners, pescadors, caçadors, coquesses i mestresses de casa llur". Amb un comentari sobre l'autor de J. M. de Sagarra.



Matèries: Gastronomia ; Costums alimentaris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1933]
Autors add.:Torrado, Llorenç (Pr.)
Localització: Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 6
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuynera catalana : [reglas útils, fácils, seguras y económicas per cuynar bé]



Ed. facsím. 4a ed.
Barcelona : Alta Fulla, 1999
408 p. ; 16 cm (El Pedrís, 7) 
Facsímil, Barcelona : Impr. de la vídua Torras, 1851.
ISBN 8485403215

Edició facsímil del primer tractat modern de cuina escrit en català (1835). Amb més de cinc-centes receptes.



Matèries: Costums alimentaris ; Gastronomia ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1800 - 1850]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 6
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Cuynera catalana



Ed. facsím.
Barcelona : Alta Fulla, 1980
408 p. ; 16 cm (El Pedrís, 7) 
Facsímil, Barcelona : Impr. de la vídua Torras, 1851.
ISBN 8485403215

Edició facsímil del primer tractat modern de cuina escrit en català (1835). Amb més de cinc-centes receptes.



Matèries: Costums alimentaris ; Gastronomia ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1800 - 1850]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 6
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Las Plantas que llegaron de Levante. Acerca del legado alimentario islámico en la Cataluña medieval / Antoni Riera Melis
Riera i Melis, Antoni


En: Anuario de Estudios Medievales. Barcelona. Vol. 31, núm. 2 (2001) , p. 787-841

Durant l'Alta Edat Mitjana, l'expansió islàmica va estimular una profunda renovació agrària a la franja de territoris compresos entre l'Índia i la Península Ibèrica. La nova agricultura musulmana va introduir al Mediterrani Occidental espècies vegetals desconegudes, com la canya de sucre, l'arròs, els cítrics, l'albergínia i l'espinac. Aquests cinc aliments van ocupar, entre els segles X i XIII, un paper molt important a la cuina andalusí. Els catalans, a la Baixa Edat Mitjana, van adoptar bastants elements culturals islàmics. L'alta cuina cristiana va integrar aquests productes al seu propi estil, creant receptes bastant diferents als models islàmics.


Matèries: Productes agraris ; Transformació agrària ; Aliments ; Gastronomia ; Conreus ; Arròs ; Musulmans ; Epoca musulmana ; Interculturalitat
Àmbit:Catalunya ; Al-Andalus ; Mediterrània
Cronologia:[900 - 1300]
Accés: http://estudiosmedievales.revistas.csic.es/index.php/estudiosmedievales/article/view/269/274
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3