português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
GARCIA BARBER, XAVIER []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 2   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 2
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Modernización tecnológica y cambio empresarial en la indústria cervecera barcelonesa, 1870-1930 : un enfoque chandleriano = Technological Modernization and Business Change in the Barcelona Beer Industry, 1870-1913. A Chandlerian Approach / Xavier García Barber
García Barber, Xavier


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 67 (2017) , p. 69-94

L'inici de la fabricació de cervesa de baixa fermentació a Barcelona, a inicis de la dècada de 1870, va donar lloc a una beguda amb unes característiques organolèptiques que la feien més popular: menor càrrega etílica i més espumosa i transparent que la d'alta fermentació elaborada fins llavors. La seva producció va condicionar una major inversió en noves tecnologies, entre les quals es va destacar la producció de fred artificial, que van motivar un notable augment en costos fixos. Aquesta situació va significar, d'una banda, requeriments de finançament aliè. Per una altra, va impulsar el desenvolupament d'estratègies d'associacionisme entre els principals fabricants a causa de sobreproduccions. Finalment, es van posar en marxa processos de fusió motivats, per l'aparició d'economies d'escala, que van portar a la formació d'un oligopoli en 1910. Aquestes estratègies que van consolidar una nova estructura en la indústria cervesera barcelonina tenen molts punts en comú amb els postulats sobre la gran empresa enunciats per Chandler.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Producció industrial ; Empreses industrials ; Instal·lacions industrials ; Tecnologia ; Innovació tecnològica
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1870 - 1913
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/320163
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 2
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els inicis de la indústria cervesera a Barcelona, 1815-1870 / Xavier Garcia Barber
Garcia Barber, Xavier


En: Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 69 (2014) , p. 163-188
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.



Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Productes industrials
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1815 - 1872
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3