português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
155888 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
De la fam a l'opulència. Alimentació i cuina a l'època del barroc / Jaume Fàbrega
Fàbrega i Colom, Jaume


En: Annals de l'Institut d'Estudis Gironins. Girona. vol. 53 (2012) , p. 31-48 (Ponències
Resums en català i anglès.

L'alimentació i la cuina del barroc és definida per dos paràmetres que s'interfereixen mútuament. D'una banda hi ha una inequívoca continuïtat del cicle de la cuina medieval, presidit pels gustos agredolços i dolç-salats (utilització de sucre i canyella en els plats salats), i de l'altra la paulatina incorporació deis nous productes d'Amèrica i l'alleugeriment de les salses, fets que constitueixen la base de la cuina contemporània.


Matèries: Edat moderna ; Costums alimentaris ; Alimentació humana ; Aliments ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1701 - 1800]
Autors add.:Congrés d'Història de Girona (4rt : 2011 : Girona )
Accés: http://www.raco.cat/index.php/AnnalsGironins/article/view/264892/358974
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili; B. Fages de Climent (Figueres); Universitat de Barcelona; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Lleida; B. Popular (Palafrugell); Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3