português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
131747 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Alimentació a l'Aljama medieval de Tàrrega / Josep Xavier Muntané Santiveri
Muntané i Santiveri, Josep Xavier


En: Urtx : revista cultural de l'Urgell. Tàrrega, núm. 22 (2008) , p. 105-127 : il.
Notes. Bibliografia. Resum en castellà i anglès.

L'article estudia diversos aspectes relacionats amb l'alimentació en l'aljama medieval de Tàrrega a partir de documents trobats en diversos arxius. Les distintres notícies sobre el pa, el vi, les carns, el peix, la fruita i les espècies no només ens mostren els ingredients bàsics de l'alimentació jueva, també ens permeten considerar certs aspectes, potser no tan relacionats directament amb la gastronomia però no per això de menor importància per nosaltres, com poden ser: els modus i llocs d'abastament d'aquests aliments, el respecte de normes dietètiques religioses i els conflictes que aquestes provocaven amb les autoritats cristianes, la transgressió de les normes restrictives imposades per les autoritats, etc.


Matèries: Aljama ; Edat mitjana ; Urbanisme ; Nuclis de població ; Condicions de vida ; Minories socials ; Alimentació humana ; Jueus ; Judaisme
Àmbit:Tàrrega
Cronologia:[1201 - 1492]
Accés: http://www.raco.cat/index.php/Urtx/article/view/169191/267066
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3