português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
DEIROS QUINTANILLA, IVAN []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Proyecto constructivo de pasarela peatonal sobre el ferrocarril en Cubelles [Fitxer informàtic] / Ivan Deiros Quintanilla ; [dirigit per: Eva Oller Ibars]
Deiros Quintanilla, Ivan


2012
Dirigida per: Oller Ibars, Eva. Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona, 2012
1 recurs electrònic
Projecte final de carrera.

Durant la dècada dels 90 i principis de la dècada passada, la importància de la segona residència va anar creixent, especialment a municipis costaners, i va esdevenir un dels motius de desenvolupament de zones històricament poc poblades. I el municipi de Cubelles no és una excepció. Els terrenys compresos entre el riu Foix i el límit municipal amb Cunit van passar, en pocs anys, de ser una zona agrícola gairebé despoblada a convertir-se en noves urbanitzacions que actualment uneixen els dos municipis de forma contínua.El sector de Les Salines es troba dins d'aquest auge urbanístic. Situat entre la central tèrmica i la riera de Can Pedró, es troba dividit per la línia de ferrocarril del Mediterrani. Aquesta barrera arquitectònica serveix de línia fronterera entre usos del sòl: mentre que la part nord (interior) està destinada a ús industrial i, cada cop més, utilitzada com a zona comercial, la zona sud (costa) és gairebé íntegrament residencial amb edificacions construïdes fa menys de 10 anys.Però aquest ràpid creixement no ha anat en paral·lel a una millora de les connexions entre les dues zones. El pas existent està clarament obsolet i no proporciona un servei segur i funcional per als vianants que desitgen accedir a la zona comercial.El present projecte se situa dins de la voluntat d'eliminar barreres arquitectòniques, especialment a persones de mobilitat reduïda, i de garantir un pas alternatiu, segur i còmode que respongui al creixent número de residents de les noves urbanitzacions i de l'oest de Cunit.Addicionalment, es considera que un nou pas que comuniqui l'interior amb la costa ajudarà a promoure el desenvolupament de la zona comercial de Les Salines. Així doncs, aquest projecte té com a objecte dissenyar una nova passarel·la de vianants, senzilla i funcional, però a la vegada integrada en aquest entorn de nova urbanització i completament adaptada a persones de mobilitat reduïda.


Matèries: Projectes ; Ponts ; Infraestructures de transport ; Ferrocarrils
Àmbit:Cubelles
Cronologia:[2012]
Autors add.:Oller Ibars, Eva (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/2099.1/21736
Localització: Universitat Politècnica de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3