português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
213962 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Recursos alimentaris en el monestir d'època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris (Sant Esteve de la Sarga - Pallars Jussà) Primeres aportacions / Marta Sancho i Planas
Sancho i Planas, Marta


En: Revista d'Arqueologia de Ponent. Lleida, núm. 28 (2018) , p. 63-80 : il. (Documents
Bibliografia. Resums en català i anglès.

L'excavació del monestir d'època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris, ens ha permès recuperar un seguit de restes d'origen vegetal i animal i uns materials que ens apropen al consum de determinats aliments, tant de l'entorn del lloc com més llunyans. En aquest article definim les característiques mediambientals de la serra del Montsec, lloc on es troba ubicat el jaciment, fem una anàlisi de l'Àrea de Captació de Recursos (ACR) que es defineix al seu entorn i presentem les restes vegetals, animals i materials recuperades en la intervenció arqueològica, en definim la procedència i en valorem el pes dins la dieta. Així mateix posem en relació aquestes troballes amb els costums alimentaris descrits en textos antics i finalment fem una proposta del patró alimentari dels habitants del lloc.


Matèries: Alta edat mitjana ; Epoca visigòtica ; Monestirs ; Excavacions arqueològiques ; Objectes arqueològics ; Aliments ; Costums alimentaris ; Recursos naturals ; Medi ambient ; Arqueologia
Matèries:Jaciment dels Altimiris de Sant Esteve de la Sarga
Àmbit:Sant Esteve de la Sarga
Cronologia:[2018]
Accés: https://raco.cat/index.php/RAP/article/view/353374
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3