português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
186731 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Anàlisi i comparació química i sensorial del vi / Roser Cantenys Sabà
Cantenys Sabà, Roser


En: Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos. Figueres. Vol. 49 (2018) , p. 239-248 : il. (Premis de recerca de batxillerat
Premi Treball de Recerca de Batxillerat Narcís Fages de Romà 2017. Bibliografia. Resums en català i anglès.

La nostra comarca és una terra on el món de la vinya i el vi té una gran importància cultural i econòmica. Ara bé, no tots els vins són iguals, hi ha diferents varietats de raïms i diverses maneres d'elaborar el vi. Aquests fets impliquen que les begudes resultants tinguin unes característiques úniques tant químicament com sensorialment. En aquest treball es comparen dos vins blancs i un de negre. Això permet, primerament, tractar les varietats de chardonnay, garnatxa blanca, merlot i cabernet; en segon lloc, estudiar diverses maneres d'elaboració; en tercer lloc, analitzar i comparar l'acidesa, l'alcohol, les característiques cromàtiques, la conductivitat, el coure i el ferro, el pH, el diòxid de sofre i la matèria reductora; i finalment analitzar sensorialment el color, l'aroma, i el tast en boca.


Matèries: Treballs escolars ; Indústria vinícola ; Vi ; Vinya ; Enologia
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2017]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/view/10.2436-20.8010.01.248
Localització: UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3