português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
143967 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Les Litúrgies del menjar a les terres gironines / Pep Vilà i Medinyà
Vila i Medinyà, Pep


Girona : Diputació de Girona, 2000
576 p. ; 24 cm (Francesc Eiximenis, 1) 
ISBN 8495187094

La cuina i l'alimentació, a més de representar un fet biològic de remarcable transcendència com és el de servir per sustentar un país, ofereix altres caires culturals, socioeconòmics, antropològics i creatius que no podem passat per alt. A les litúrgies del menjar a les comarques gironines, per cenyir-nos a un àmbit geogràfic pactat, el lector hi trobarà diverses mostres de règims alimentaris del passat, de rebosteria, menges diverses que mostren l'evolució de les societats de les quals van sorgir. La història dels costums culinaris gironins, sense perdre de vista continguts universals, s'inscriu per mèrits propis en la prestigiosa tradició catalana de cuina de tots els temps, que presumeix de tenir un llibre venerable com el del Sent Soví, datat en 1324. Esperem que el llibre un agradi com un veritable plat de festa major.


Conté:
- 242587  Vila i Medinyà. Pep. El Llibre d'àpats de l'hospital de Palafrugell.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Alimentació humana
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[0000 - 2000]
Autors add.:Diputació de Girona
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3