português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
070368 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Els Quatre elements i les arrels del menjar: els oficis de la terra, el mar, el bosc i la muntanya a la regió de Girona / Jaume Fàbrega ; Pròleg de Josep-Maria Terricabras ; Epíleg de Santi Santamaria ; Il·lustracions Narcís Comadira
Fàbrega i Colom, Jaume


Girona : Diputació de Girona, 1999
256 p. : il. ; 21 cm (Josep Pla, 8) 
Bibliografia.
ISBN 84-86812-97-6

Aquest és un llibre ben inusual. Perquè, ben mirat, no és només un llibre de cuina, sinó que és, sobretot, "la crònica d'un temps, d'una terra, d'uns oficis i d'uns valors." Per poder posar al descobert "les arrels profundes del menjar", Fàbrega ens fa travessar quatre espais -terra, mar, muntanya i bosc- ens en presenta els elements bàsics -terra, aigua, aire i foc- i ens hi parla de quatre oficis característics: pagès, pescador, pastor i carboner.



Matèries: Costums alimentaris ; Oficis ; Pagesia ; Aliments ; Vocabularis ; Pescadors ; Pastors ; Carboners ; Receptes culinàries
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[0000 - 1999]
Autors add.:Terricabras, Josep Maria (Pr.) ; Santamaria, Santi (Pr.) ; Comadira, Narcís (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3