português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
FONS
Cercar:
043831 []
Referències trobades:
Mostrant:
1 .. 1   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Potencial de desenvolupament de la comarca del Bages: una visió general / per Marcel Grifell i Tatjé
Grifell i Tatjé, Marcel


Manresa : Centre d'Estudis del Bages, 1992
223 p. : gràf. ; 24 cm (Monogràfics. Centre d'Estudis del Bages, 10) 
Accèssit del Premi Oms i de Prat 1990, de la Caixa de Manresa. Amb el suport de: Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Fundació Caixa de Manresa, Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa, Ajuntament de Manresa i Consell Comarcal del Bages. Bibliografia.
ISBN 84-87618-18-X

La publicació d'aquest treball que havia gaudit prèviament de reconeixement mitjançant un accèssit al Premi Oms i de Prat de la Caixa de Manresa en l'edició de 1990, per part del Centre d' Estudis del Bages, ha suposat realment una important novetat a nivell comarcal. Si exceptuem algunes monografies encarregades sobretot per entitats bancàries, treballs d' anàlisi sectorial i el document consensuat per entitats públiques (especialment el Consell Comarcal del Bages) i privades que va formar part del programa El Bages cap a l'any 2000, la veritat és que els estudis econòmics han estat molt minsos i, pitjor encara, poc divulgats. Per aquesta raó el llibre que ara presentem ve a emplenar un gran buit. Val a dir, abans de res, que es tracta d' una obra molt especialitzada. L'estudi s'ha realitzat a través de la utilització d'una complexa i acurada metodologia, que no és corrent aplicar en àmbits tan reduits -humanament i físicament- com és cl cas d'una comarca. Això fa que el seu contingut no sigui de lectura fàcil per a qui s'hi atansi amb pocs coneixements d'economia. La profusió de dades, estadístiques, gràfics... és percentualment molt notable. Tot i així, és bo que una tasca tan laboriosa i exhaustiva vegi la llum pública. És evident, per altra banda, que sense anàlisis d'aquesta mena difícilment es poden fer valoracions sobre l'estat de la nostra economia i les perspectives de futur. Les conclusions del seu autor són clares: l'arca administrativa del Bages no es correspon totalment amb la funcional, pcrò s'hi acosta moltíssim; la seva situació és bona i no s'observen els efectes de la congestió; el nivell de renda és positiu; hi ha una discreta qualitat de les inversions industrials i s'ha produit un clar refomament dc l'especialització industrial tradicional (tèxtil i construcció de maquinària i elèctrica). Marcel Grifell aposta, finalment, per una estratègia de desenvolupament basada en la potenciació industrial, més que no pas en el sector terciari o de serveis. (CEB).



Matèries: Economia ; Pensament econòmic ; Indústria ; Localització industrial ; Mercat de treball ; Mobilitat territorial ; Sòl industrial ; Contribució industrial ; Inversió ; Treball ; Estructura de la població ; Atur ; Ocupació ; Renda
Àmbit:Bages
Cronologia:1990
Autors add.:Centre d'Estudis del Bages
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Abadia de Montserrat; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Fundació Bosch i Cardellach; Arxiu Comarcal del Bages; Fundació Universitària del Bages (UPC/BCUM); B. Pare Ignasi Casanovas (Santpedor); B. del Casino (Manresa); B. S. Vives Casajuana (Sant Vicenç de Castellet); B. Sant Valentí (Navarcles); B. Sant Fruitós de Bages; Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa i Comarca; B. Sant Antoni Maria Claret (Sallent); Biblioteca de Moià; B. Cal Gallifa (Sant Joan de Vilatorrada); B. Municipal (Monistrol de Montserrat); Biblioteca Popular (Súria)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 1

Base de dades  FONS : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3